PO POLETU S FALCONOM

Premier Šarec spal v sobi za 862 evrov na noč

Plačal jo je organizator foruma. Koliko je stala pot tja, ki smo jo plačali davkoplačevalci, pa spodaj.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Reuters

ST. GALEN, LJUBLJANA – Skupni stroški poleta vladnega falcona v švicarski St. Galen in nazaj so znašali 13.212 evrov. Gre za polet, s katerim je slovenska delegacija poletela v bližino Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu konec januarja. Zakaj namesto vladnega letala niso raje izbrali redno linijo z Letališča Jožeta Pučnika, ki da je petkrat cenejša, je zanimalo poslanko SDS Anjo Bah Žibert. »Zaradi rednih obveznosti predsednika vlade in ostalih uslužbencev, ki so še aktivno delali pri pripravi številnih bilateralnih srečanj, ki so potekala ob robu 49. Svetovnega gospodarskega foruma, je bila odločitev za let z vladnim letalom Falcon racionalna,« odgovarjajo pri vladi.


862 evrov na noč


Nočitev za predsednika vlade in enega člana delegacije ter varnostnika je zagotovil organizator v Hotelu Piz Buin v Klostersu. Stroški dveh nočitev z zajtrkom so za predsednika vlade znašali skupno 1.725,16 evra (studio), za preostala dva udeleženca pa po 1.549,84 evra na osebo (soba). V tem hotelu sta poleg predsednika vlade prenočila še državni sekretar Vojmir Urlep in varnostnik predsednika vlade.

Preostali člani delegacije so bili nastanjeni v Hotelu Schloss Ragaz v Bad Ragazu. To so bili veleposlanica Slovenija v Bernu Marta KosAndreja Slomšek in Nika Vrhovnik iz kabineta predsednika vlade, uradni fotograf in voznik veleposlanice. Dve nočitvi z zajtrkom sta na osebo znašali 727,88 evra. Preostala spremljevalna delegacija (varnost, protokol, vozniki: skupaj pet oseb) je bila nastanjena v Hotelu Quelle v Bad Ragazu. Strošek štirih nočitev z zajtrkom je zanje skupaj znašal 5.346,40 evra. Poleg omenjenega moramo prišteti še stroške prevoza z avtomobilom in enoprostorcem (minivan). Teh se je nabralo za 696,36 evra.
 

Kdo vse je bil v delegaciji


Slovensko delegacijo so poleg predsednika vlade sestavljali še Marta Kos, veleposlanica Slovenije v Bernu (o njeni ločitvi smo pred kratkim pisali na povezavi), Vojmir Urlep, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, Andreja Slomšek, svetovalka za mednarodno gospodarsko sodelovanje in Nika Vrhovnik, svetovalka za odnose z javnostjo, obe kabinet predsednika vlade. Na letalu so bili štirje članki delegacije, poleg njih pa še varnostnik predsednika vlade in uradni fotograf – skupaj torej šest. Ob povratku se jim je na letalu pridružila še svetovalka za protokol (skupaj sedem potnikov).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije