NEPRIČAKOVANO

Predsednik izolskih študentov odstopil

Blaž Slavec je odstopil.
Fotografija: Blaž Slavec je razpisal volitve. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Blaž Slavec je razpisal volitve. Foto: Facebook

IZOLA – Potem ko smo v torek razkrili, da ima Klub izolskih študentov in dijakov (KIŠD) za predsednika 26-letnega Blaža Slavca, ki sploh ni študent, ampak je zaposlen kot odvetniški pripravnik, kar je v nasprotju z notranjim statutom kluba, ki pravi, da je pogoj za članstvo ali organ status študenta, je ta odstopil. In naposled, po dveh letih in sedmih mesecih, razpisal volitve! (Mimogrede, niti Seit Demiri, ki je Slavcu pri vodenju kluba neformalno pomagal, in Petra Enright Pašić z info točke KIŠD s statusom študenta nimata nobene zveze.)

V četrtek je bilo na spletni strani KIŠD objavljeno naslednje obvestilo: »Spoštovane članice in člani KIŠD, izjavljam, da nepreklicno odstopam s položaja predsednika Kluba izolskih študentov in dijakov – KIŠD in hkrati sklicujem izredno skupščino članov KIŠD, na kateri bodo potekale volitve v organe KIŠD ter volitve svetnika Sveta Zveze ŠKIS in svetnika Sveta ŠOLS. Skupščina bo potekala dne 11. 8. 2018 ob 11.00 v prostorih KIŠD na naslovu Cankarjev drevored 50, 6310 Izola, Blaž Slavec, predsednik.«

Študentje in dijaki so se, smo izvedeli, njegove poteze razveselili, predvsem zato, ker upajo, da bo delovanje kluba bolj transparentno, da se bo vedelo, kam gre denar iz državnega proračuna, ne nazadnje tudi, da se bodo v KIŠD odvijali dogodki, katerih del bodo tudi dijaki in študentje, kar je pravzaprav namen tovrstnih organizacij.

Spomnimo, da je bila zoper KIŠD in njegovo vodstvo pred dobrim mesecem podana kazenska ovadba na izolski policijski postaji zaradi domnevnih nepravilnosti. V njej se KIŠD očita zloraba imena članov KIŠD za domnevno fiktivne seje in dogodke, nakupe vrednostnih bonov, za katere se ne ve, kdo jih je unovčil, koliko in zakaj. KIŠD je prav tako nakupoval nekoliko nenavadne premičnine, kot so igralna konzola, dnevna soba, zamrzovalna skrinja, hladilnik, ki jih novinarji, ko smo obiskali sedež organizacije, z izjemo dveh tiskalnikov, nismo videli.

Skrb vzbujajoča vsebina kazenske ovadbe so še dvigi gotovine na bankomatih in bankah. Celo 14.770 evrov, za katere člani KIŠD ne vedo, kdo ali za kaj jih je porabil, dokumentacija o tem, trdijo, jim ni dostopna, na račun KIŠD pa je bilo vrnjenih le štiri tisoč evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije