PRENOVE

Pozor: v Ljubljani zapirajo cesto, tudi poleti ne bo miru

Objavljeno 15. junij 2019 11.44 | Posodobljeno 15. junij 2019 11.44 | Piše: Ma. M.

Prenavljalna dela so v polnem teku. 

Prenova Poljanske ceste. FOTO: Tomi Lombar, Delo
V Mestni občini Ljubljana bo tudi poleti veliko delovnih zapor, delnih ali popolnih, zaradi prenove ali rekonstrukcije cest.


Do Kongresnega trga le po eni poti

V strogem središču mesta so povsem zaprte Trubarjeva cesta, Poljanska cesta (dela bodo potekala predvidoma do sredine avgusta) in Slovenska cesta na odseku med Šubičevo ulico in Erjavčevo cesto. Obvoz osebnih vozil in mestnih avtobusov je urejen po Šubičevi, Bleiweisovi in Aškerčevi cesti. Dostop do garažne hiše Kongresni trg bo le s Šubičeve ulice. 

Popolne zapore

Zaradi rekonstrukcije ceste bo v soboto in nedeljo, 15. in 16. junija, ter 22. in 23. junija 2019 za ves promet zaprto križišče Bratislavske ceste in južne servisne ceste vključno z nadvozom čez obvoznico. Obvoz bo po Šmartinski, Kajuhovi in Letališki cesti oziroma po vzporedni cesti z oznako JP 712 041.  Mestni avtobusi na linijah 2 in 7 in 7L bodo vozili po spremenjeni trasi. 

Iz istega razloga bo od 17. junija do predvidoma 10. oktobra 2019 vzpostavljena tudi popolna zapora Ceste na Bokalce. Obvoz bo prek Ceste na Bokalce in Cesta na Vrhovce. 

Poljanska cesta bo predvidoma za ves promet zaprta do sredine septembra, na spletnem portalu MOL je zapisano, da bo zapora Slovenske ceste trajala do konca junija, prenova Trubarjeve in popolna zapora pa do začetka septembra. 


Obvoz za kolesarje 

Močno oviran promet je mimo Kersnikove ceste (ta bo kot piše na portalu MOL zaprta do konca junija), kjer poteka prekop javne površine. Na tem delu sta ovirana kolesarski promet ter pot za peščce tudi zaradi gradnje hotela. 

image
Trenutne zapore na širšem območju Ljubljane. FOTO: posnetek zaslona

Na območju BTC in Šmartinske ceste je več zapor, prav tako na Regentovi cesti v Šiški. 

Nekoliko iz mestnega središča pa bodo številne popolne zapore, ki bodo trajale vsaj do konca poletja:
  • Sneberska cesta bo popolna zapora zaradi gradnje do 30. 8. 2019. Obvoz je mogoč po Zadobrovški in Šmartinski cesti ter drugih lokalnih cestah.
  • Litijska cesta je zaprta za ves promet zaradi ureditve obstoječih križišči za hitrejše in varnejše odvijanje prometa, odvodnjavanje meteorne vode ter prometni režim na delu Litijske ceste od Pesarske ceste do Fužinske ceste.
  • Cesta na Bokalce bo popolnoma zaprta od 17. junija do predvidoma 10. oktobra 2019.
 

Kaj nas čaka?

Kmalu naj bi začeli celovito prenovo Parmove ceste, predvidoma v tem mesecu. Dela na cesti v neposredni bližini železniškega muzeja in zavoda za zaposlovanje ter časopisne hiše Delo bodo potekala 360 dni. A kot so predvideli v razpisni dokumentaciji, ta cesta ne bo zaprta v celoti, ne določen odsek v določenem obdobju. 

image
Trenutno zaprte ceste v strogem mestnem središču Ljubljane. FOTO: Prominfo MOL

Kot je razvidno s spletne strani MOL, je letos predvidena tudi obnova na območju Dunajske ceste. Niso pa nam pojasnili, kdaj jo načrtujejo in kje natančno. 

Vse zapore in posebnosti v prometu MOL lahko najdete na spletnem mestu, namenjenem prometu v občini
Deli s prijatelji