ZASTOJI

Pozor, pripravite se na kaos na primorki

Če se odpravljate na pot, boste potrebovali veliko potrpljenja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Zaradi šolskih počitnic in praznikov bo na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti v obe smeri, na cestah proti Hrvaški in na mejnih prehodih s Hrvaško, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra. Ponekod bo promet oviran tudi zaradi delovnih zapor.

Vipavska hitra cesta bo tako med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Italiji zaprta do 6. maja, predvidoma do 5. ure. Promet proti Vipavi je preusmerjen na regionalno cesto Razdrto–Vipava. Obvoz za tovorna vozila, namenjena proti Italiji, pa bo potekal po primorski avtocesti preko Sežane in Fernetičev.

Na štajerski avtocesti je zaradi odstranjevanja cestninske postaje med Vranskim in Šentrupertom promet v razdalji približno petih kilometrov urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

Na primorski avtocesti med Uncem in Postojno bo promet na območju viadukta Ravbarkomanda predvidoma do sredine junija potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Promet mimo priključka Kozina poteka po dveh zoženih pasovih zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Videž.

V noči na nedeljo bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 30 minut.

Na mejnih prehodih daljše čakalne dobe

Danes pričakujejo precej povečan promet med Avstrijo in Hrvaško, ob koncu vikenda pa v obratni smeri, daljše čakalne dobe pa na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje in Dragonja.

Med 8. in 21. uro sicer velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih dovoljena masa presega 7,5 tone. 

Danes bosta ob tem zaradi avtomobilistične prireditve med 8. in 11. uro zaprti regionalni cesti Predmeja–Ajdovščina ter Col–Predmeja.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije