GNEČA

Pozor, če greste ta vikend proti morju! Obeta se nam pravi kolaps

Ceste bodo precej obremenjene zaradi dopustnikov pa tudi zaradi težkih tovornjakov, ki bodo tokrat izjemoma lahko na cestah.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

LJUBLJANA – »V soboto, 29. junija, in nedeljo, 30. junija 2019, bodo izjemoma dovoljeni prevozi tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, v  koprsko pristanišče in iz njega,« so danes sporočili z ministrstva za infrastrukturo. Ukrep so sprejeli po tem, ko je bil železniški promet na progi Koper–Divača in obratno ohromljen. Zaradi sprejetega ukrepa se pričakuje povečan promet tovornih vozil na območju celotne Slovenije.

Ne bodo pa tovornjakarji edini, ki bodo polnili slovenske (avto)ceste. Prometni koledar, ki ga vodi prometnoinformacijski center, za to soboto napoveduje zelo veliko gostoto prometa (rdeča stopnja) od Avstrije proti Hrvaški, saj se začnejo počitnice v delu Avstrije in Nemčije ter na Češkem, Slovaškem, v Belgiji in Švici. V nedeljo bo dopustnikov predvidoma manj.

Če se že odločite iti na pot – previdno in z mirnimi živci, predvsem pa poskrbite, da boste imeli s seboj kakšen liter vode več.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije