PROMET

Turisti bežijo iz Hrvaške? Proti Sloveniji dolge kolone

Fotografija: Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak

Slovenske ceste so ponovno polne pločevine, ki se vije proti mejam s Hrvaško in z Avstrijo. Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je kolona dolga dva kilometra, v obratni smeri pa kilometer. Občasno zaradi varnosti zapirajo predor. Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je zastoj dolg kilometer, na regionalni cesti pa kilometer in pol. Zastoji so še na Bledu na cesti Lesce–Bled.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Sočerga, Starod, Jelšane, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec, Ormož ter Zavrč. Najdlje se za vstop v Slovenijo čaka na Gruškovju, okoli tri ure, približno pol ure manj pa na Jelšanah. Na Sečovljah in Dragonji je čakalna doba približno dve uri. Za vstop na Hrvaško se čaka do največ pol ure, poroča prometnoinformacijski center.

Kilometrske kolone na Hrvaškem

Potem ko sta Italija in Avstrija napovedali ukrepe za povratnike iz Hrvaške, so se številni turisti iz teh držav odločili za predčasno vrnitev, poročajo hrvaški mediji. Na hrvaških cestah so dolge kolone pred mejnimi prehodi, gneča je tudi na cestah proti notranjosti države. Še daljše zastoje je pričakovati popoldne.

Od ponedeljka bodo morali tisti, ki v Avstrijo prihajajo iz Hrvaške, morali predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo smel biti starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od vrnitve, do rezultatov pa ostati v karanteni.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je sporočil, da so okužbe v zadnjih dneh dosegle skrb vzbujajočo raven. Opažamo, da virus z avtomobili prihaja prek meje, zato je pomembno strogo nadzirati meje, je sporočil. Na mejah bodo v prihodnje nadzirali zdravje prišlekov, da bi učinkovito in hitro zajezili vnos virusa, je dodal.



Zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem proti Kopru, ki se je zgodila okoli 7.20, sta bila  zaprta prehitevalni in vozni pas. Blizu železniškega nadvoza sta trčili osebni vozili, eno je imelo priklopljeno počitniško prikolico. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter počistili razlite motorne tekočine. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije