EVROPSKE VOLITVE

Potrjeno: nosilka liste Bratuškove bo avstrijska evroposlanka

Angelika Mlinar bo prva na listi.
Fotografija: Angelika Mlinar. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Angelika Mlinar. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Koroška Slovenka in trenutna avstrijska evroposlanka Angelika Mlinar (Alde) bo na evropskih volitvah nosilka liste SAB. Kot je danes razkrila predsednica Alenka Bratušek, bo drugi na listi generalni sekretar SAB Jernej Pavlič, tretja državna sekretarka v uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec, četrti pa poslanec Andrej Rajh.

Na petem mestu kandidatne liste SAB bo akademski glasbenik in profesor violine Đorđe Berak, sicer član izvršnega odbora mestnega odbora SAB Ljubljana. Sledita gradbenica Mateja Zupan ter Andrej Šušmelj, ki je bil v času ministrske funkcije Marka Bandellija poslanec SAB, zdaj pa nadaljuje delo profesorja biologije. Listo zaključuje državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler.

Nosilka liste Mlinarjeva v Evropskem parlamentu deluje v skupini Zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo – Alde, do novembra 2018 je bila tudi podpredsednica stranke Alde.

Predsednica stranke Alenka Bratušek je na novinarski konferenci dejala, da imajo močno listo, predvsem pa močno nosilko liste, ki bo ljudi prepričala z znanjem in izkušnjami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije