NENAVADNO DOGAJANJE

Poštarje ustavil pokvarjen kombi

Objavljeno 10. januar 2020 21.20 | Posodobljeno 10. januar 2020 21.20 | Piše: Nada Černič Cvetanovski

Občani Sevnice, Krmelja, Mirne in Mokronoga ostali brez Slovenskih novic in pošte. Furgona v Sevnici niso mogli odpreti niti serviserji.

Po ukinitvi poslovalnic v manjših krajih poštarji krenejo na teren s sevniške pošte. FOTO: Nada Černič Cvetanovski
V torek sredi dopoldneva je bilo pred sevniško pošto živahno kot že dolgo ne. Pismonoše so postopali pred stavbo, klepetali, se smejali in šalili. Njihovi mopedi in osebna vozila, s katerimi po navadi že zgodaj zjutraj odrinejo na pot in raznesejo pisemske pošiljke, pakete, letake in časopise, so jim delali družbo na parkirišču.
Pošta pojasnjuje
Sedmega januarja 2020 je bila zaradi tehnične težave na tovornem vozilu okrnjena dostava naslovnikom na območju dostavnih pošt 8290 Sevnica, 8233 Mirna, 8230 Mokronog in 8296 Krmelj. Takoj smo pristopili k reševanju nastale situacije in delo ustrezno organizirali, tako da je bilo na območju omenjenih dostavnih pošt del paketnih pošiljk in vseh nujnih pošiljk izročen še v istem dnevu, v sredo pa so naslovniki prejeli tako poštne tekoče pošiljke kot tudi nedostavljene od prejšnjega dne. Zaposleni niso koristili dopusta. Za nastalo situacijo se strankam opravičujemo.

»Poštarji spet stavkajo, pa niso nič povedali,« je jezno navrgla občanka, ki do desete ure ni dočakala svojega priljubljenega časopisa Slovenske novice, zato se je ponje odpravila na pošto. Tam pa je izvedela, da poštarji stavkajo proti svoji volji in da tudi priljubljenega časopisa ne bo dobila, saj je skupaj z drugimi pisemskimi pošiljkami in paketi obtičal v zaprtem poštnem avtomobilu, ki je ob petih zjutraj robo pripeljal v Sevnico. Dostavnega avtomobila se nikakor ni dalo odpreti, da bi iz njega dobili pošto, čeprav so na pomoč poklicali več servisov. Okrog enajstih dopoldne so poštarji in tudi serviserji obupali nad vozilom. Pošta je pismonoše poslala domov, vozilo s pošiljkami vred pa se je vrnilo v Ljubljano. Kot smo izvedeli, se je popravljeno vozilo s staro pošto popoldne že vrnilo v Sevnico.
image
Pošta ni hotela iz kamiončka. FOTO: Nada Černič Cvetanovski

So morali pa zato poštarji v sredo zavihati rokave in pošteno pljuniti v roke, če so hoteli nadoknaditi zamujeno. Zdaj je bilo treba na gospodinjstvo razdeliti po dva paketa letakov, po dva izvoda časopisa pa še drug časopis, ki izide ob sredah, pisemske pošiljke itd. Poleg tega pa celo goro paketov. »Danes moram razdeliti 80 paketov,« nam je povedal eden od pismonoš.
Brez časopisa in pošte v torek niso ostali samo prebivalci Sevnice, temveč tudi Boštanja in Blance, saj po ukinitvi pošt v omenjenih krajih poštarji krenejo na teren s sevniške pošte. Podobno se je godilo krajanom Krmelja, Mirne in Mokronoga, saj vozilo potem, ko odda pošto v Sevnici, nadaljuje pot v omenjene kraje. 
Deli s prijatelji