ADRIA AIRWAYS

Poslanec izbruhnil: Sramota! Niste vredni slovenske zastave

Matjaža Nemca je prizadelo ravnanje Adrie Airways s potniki. Letalski prevoznik je za danes in jutri odpovedal več letov.
Fotografija: Matjaž Nemec. FOTO: Blažž Samec, Delo
Odpri galerijo
Matjaž Nemec. FOTO: Blažž Samec, Delo

LJUBLJANA – Poslanec SD in nesojeni kandidat za evropskega poslanca Matjaž Nemec je čez vikend objavil tvit z jezno vsebino. »Adria Airways, niste vredni tega imena. Potniki so obtičali na pariškem letališču. Nekateri čakajo od jutra, brez informacij, brez alternativ. Nadomestnega leta ni. Ne danes, ne jutri, ne nikoli. Niste vredni, da letite pod slovensko zastavo. Sramota!« je zapisal in pozneje tvit izbrisal.

Zapis Matjaža Nemca. FOTO: Twitter, posnetek zaslona
Zapis Matjaža Nemca. FOTO: Twitter, posnetek zaslona

Adria se že nekaj mesecev spopada s hudo kritiko potnikov in zdi se, da je le še huje. Na letališčih so potniki ujetniki, vsak v svojih zgodbah in okoliščinah. Med njimi se je na pariškem letališču znašel tudi Nemec z delegacijo državnega zbora, ki se je na lastne oči prepričal, da je komunikacija Adrie nična. »Verjamem, da ima Adria težke časa, a vse, kar lahko naredijo, je, da komuniciranji z ljudmi, da jih ne pustijo v agoniji. Nekateri so bili ujeti na letališču in so zamudili že drugi let, ne vedo, kako in kdaj naprej. Prenehali so komunicirati z ljudmi in jih pustili na cedilu«, je razlog za svoj tvit navedel Nemec.

Čeprav bi od poslanca morda pričakovali bolj diplomatski odziv, je Nemec dejal, da je zapis nastal v trenutku, ko je čutil globoko razočaranje in doživljanje ostalih ljudi ujetih na letališču. Tvit je pozneje izbrisal. Kot pravi, to večkrat stori, ko njegova objava sproži val žaljivk pod zapisom.

Adria Airways. FOTO: Jure Eržen, Delo
Adria Airways. FOTO: Jure Eržen, Delo

Adria je spoštovana blagovna znamka, a je njen ugled že krepko načet. »Država bo morala razumeti, da bo treba ohranjati državno infrastrukturo nacionalnega letalskega prevoznika. V kakšni obliki in s kom, je drugo vprašanje,« pravi Nemec. Njegovo osebno mnenje je, da Slovenija potrebuje lastnega prevoznika, zato meni, da bi bilo najbolje, da bi država pod določenimi pogoji stopila nazaj in Adrio odkupila. »Letališče dobro dela, le prevoznik je problematičen,« meni Nemec in dodaja, da se boji, da tujci izbirajo le lete, ki so komercialno zanimivi, ostale pa opuščajo z ujetniki na letališču.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije