KRISTJANI NA NOGAH

Poslanec Levice ima dovolj: bo zaradi majice svojega tovariša zapustil stranko?

Franc Trček očitno pri svojih kolegih ne odobrava nošenja majic, ki razburjajo del javnosti.
Fotografija: Trček se je v sredo, ko je njegov kolega nosil domnevno provokativno majico, držal za glavo. Zdaj je pojasnil, zakaj. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Trček se je v sredo, ko je njegov kolega nosil domnevno provokativno majico, držal za glavo. Zdaj je pojasnil, zakaj. FOTO: Blaž Samec, Delo

Ta teden je poslanec Levice Primož Sitar v državni zbor prikorakal v opravi, ki je razburila del javnosti. Za govornico je namreč stopil oblečen v majico, na kateri je bil napis Bad Religion, pod njim pa je bil še znak za prepovedano, v njem pa križ. Kmalu so se oglasili ogorčeni komentatorji na spletnih omrežjih, ki so prepričani, da gre za razpihovanje sovraštva do kristjanov. 

Del predstavnikov Levice je kmalu začel pojasnjevati, da gre v omenjenem motivu za zaščitni znak ameriške punk rock skupine. Ozadje motiva majice je pojasnil tudi Sitar, njegove besede pa je na uradni strani na facebooku objavila tudi Levica. »Majica z logotipom skupine, ki sem si jo nadel v sredo, 29. januarja 2020 in na katero so se odzvali nekateri uporabniki družbenih omrežij, je moj osebni homage delu skupine, njihovem idejno-političnem stališču o vključevalni družbi, družbeni pravičnosti in neposredni demokraciji. Torej naprednim politikam, ki jih v ospredje svojega programa postavljamo tudi v Levici,« je zapisal Sitar.

Preberite tudi: Jelinčič pri Eriki zabrusil: Ne se smejat‘, fantje, jaz imam knjižico (VIDEO)​


 

Poslanec Levice takšno početje označil za otročje

Franc Trček. FOTO: Leon Vidic, Delo
Franc Trček. FOTO: Leon Vidic, Delo
A očitno glede Sitarjevega početja niso enotni niti v stranki, saj se je odzval njihov poslanec Franc Trček, ki poziva pristojne, da umaknejo objavo o majici z uradne strani Levice. 

»Kdaj bo že nekdo umaknil Sitarjevo infantilnost z majico z uradnega FB-profila stranke? Če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico. Tisto Levico, za katero sem bil dobesedno prvi, dokler ste številni sedeli še na ločenih kupčkih znotraj ZL, bevskajoč eni na druge. Pika! Pri 51 letih starosti res nimam več ne volje ne časa za tozadevne infantilnosti in tudi ne za sodelovanje z ljudmi, ki mislijo, da je to kul. Seveda to ni moje osamljeno mnenje, to je tudi mnenje številnih podpornikov Levice,« je ostro zapisal Trček. 

Trček: Pričakoval bi, da pri 40 letih človek odraste

Mnenju poslanca so se pod Sitarjevo objavo pridružili tudi številni komentatorji, ki sicer po lastnih besedah zagovarjajo levo politično opcijo, a so prepričani, da tovrstne provokacije škodijo podobi stranke in da takšno obnašanje bolj sodi v otroški vrtec. Trček je v enem izmed komentarjev dodal tudi, da bi od Sitarja pri njegovih štiridesetih pričakoval, da v teh letih človek že odraste, tudi če ni poslanec.

Trček pa se tu ni ustavil. »Kaj pa recimo, da uletim v mikici z napismo 3rd Reich, in potem znorim, ker ne veste, da seveda mislim na ta legendarni komad meni ljubega vokalno-instrumentalnega ansambla the Residents?« se je vprašal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije