KOCKA JE PADLA

Pošiljka za ministra, odstopil je

Načelnik se je odločil posloviti. Poudaril je, da je odstop njegova osebna odločitev.
Fotografija: Lovro Lončar. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Lovro Lončar. FOTO: Aleš Černivec, Delo

LJUBLJANA – Načelnik upravne enote Ljubljana Lovro Lončar je ministru za javno upravo Rudiju Medvedu posredoval informacijo o odstopu z mesta načelnika, so sporočili z ministrstva za javno upravo.
 
»Odstop sem podal po temeljitem razmisleku v želji in namenu, da se situacija oziroma zadeve v sektorju za upravne in notranje zadeve (SUNZ) oziroma v upravni enoti Ljubljana čim prej uredijo ob zaupanju v medsebojne dogovore, ob novih dogovorjenih pogojih dela, usmeritvah in podpori pristojnega ministrstva in novem pristopu vodenja,« je navedel. Prav tako je poudaril, da je odstop njegova osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo, »ampak možnost in spodbudo, da se zadeve glede na izzive, ki upravno enoto Ljubljana čakajo v prihodnje, čim prej razrešijo in da se zagotovi njeno nemoteno vodenje«.

Minister za javno upravo je že začel postopke za imenovanje vršilca dolžnosti načelnika upravne enote Ljubljana, v čim krajšem času pa bodo izvedeni tudi vsi postopki imenovanja novega načelnika: »Neodvisno od postopkov imenovanja pa se bodo nadaljevale aktivnosti za razrešitev situacije, ki je sprožila stavko zaposlenih v upravni enoti Ljubljana.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije