POROČNI SEJEM

Poročna pravljica in kraljičina kapljica

Objavljeno 20. februar 2019 11.10 | Posodobljeno 20. februar 2019 11.10 | Piše: O. B.

Dodana vrednost prvega tridnevnega poročnega sejma je bila 23. vinska kraljica.

Manekena sta bila Kaja in Tomi.
V Vrtnem centru Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni so v prostorih med cvetjem pripravili prvi poročni sejem Poročna pravljica. Predstavili so vse, kar je potrebno za enkratno poroko. Organizatorji so v sodelovanju z razstavljavci številnim obiskovalcem razkrili ideje za popoln dogodek.

image
Poročni pogrinjek

»Obiskovalcem, predvsem seveda bodočim mladoporočencem, smo želeli ponuditi vse na enem mestu, kar pomeni: poročne prstane in poročne obleke, najem fotografa, snemalca, limuzine, gostilne, ličenje in seveda cvetlične dekoracije, ki jih seveda izdelujemo sami,« je povedala direktorica Vrtnega centra Kurbus Simona Kurbus. »S cvetjem smo pričarali različne teme in stile porok, od klasične, romantične, moderne in še kakšne,« pa nam je zaupal Primož Petek, strokovnjak poročne floristike.

image
Limuzina za mladoporočenca

Kurbusovi so k sodelovanju povabili kar nekaj znanih poslovnih partnerjev, katerih dejavnost je povezana z najbolj veselim dogodkom v življenju, v vlogi neveste in ženina sta bila manekenka Kaja in maneken Tomi, za glasbene vložke je skrbel Duo Marko & Klaudija. Zadnji dan so obiskovalci lahko spremljali obisk vinske kraljice Slovenije, domačinke iz Gornje Radgone Mete Frangež, s katero so lahko prijetno pokramljali, nazdravili s kozarcem penine in se posladkali s poročno torto, ki jo je za 150 ljubiteljev sladkega spekel glavni slaščičar v Zdravilišču Radenci Iztok Fartelj.

Sestavni del poroke je žlahtna kapljica. Po navadi je to penina, ki je slavnostna pijača.

Še pred zdravico s penino je kraljica Meta prisotne pozdravila in jim spregovorila o kulturi pitja vina, ki je sestavni del vsake poroke. »Sestavni del poroke je žlahtna kapljica. Po navadi je to penina, ki je slavnostna pijača. Izbira pijače je prav tako pomembna kot izbira hrane. Slovenija je velika zakladnica vinske in prehranske kulture. Hrana ni rada sama, potrebuje družbo vin. Vino se tudi drugače predstavi ob jedi, takrat jo dopolni in naredi bolj okusno. Odlična slovenska vina si podajo roko z bogato slovensko kulinariko. Sem 23. vinska kraljica, vendar prva, ki si je za kraljičino vino izbrala penino, in to traminec brut nature oz. popolnoma suh, ki ga boste danes tudi vi tukaj lahko poskusili,« je med drugim dejala kraljica Meta.
Deli s prijatelji