POTRJENO TUDI PRI BOLNIKU

Okužba v slovenskem podjetju: 20 ljudi v karanteno, ostali na čakanje

Na oddelku, kjer je delala okužena medicinska sestra, je bil na ponovnem testiranju pozitiven tudi eden od bolnikov.
Fotografija: Jeseniška bolnišnica. FOTO: E. N.
Odpri galerijo
Jeseniška bolnišnica. FOTO: E. N.

V Splošni bolnišnici Jesenice je ponovno testiranje pokazalo na okužbo z novim koronavirusom pri enem od bolnikov na gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena medicinska sestra.

Ker so v bolnišnici pri nekaterih bolnikih, ki so od prejšnjega tedna izolirani na gastroenterološkem oddelku, opazili znake morebitne okužbe z novim koronavirusom, so jim v ponedeljek znova vzeli brise. Rezultat za enega od bolnikov, ki sicer ni kazal znakov okužbe, je bil pozitiven, zato so ga odpeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani, so za STA pojasnili v bolnišnici.


Zaradi tega primera danes poteka tudi ponovno testiranje zaposlenih v bolnišnici, ki je bilo skupaj s testiranjem 18 bolnikov na oddelku načrtovano šele za sredo. Tako bodo danes odvzeli brise približno 50 zaposlenim.

Bolnišnica, kjer so okužbo pri zaposleni odkrili v četrtek zvečer, petkovi testi med njenimi sodelavci in bolniki pa so bili negativni, medtem še naprej ostaja zaprta za obiskovalce. Dovoljena je le prisotnost zdravega starša ali skrbnika na pediatričnem oddelku in partnerja pri porodnicah. Spremenjeno ostaja tudi delo na gastroenterološkem oddelku.

Na Jesenicah so sicer v minulih dneh odkrili šest okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom.

Okužba tudi v Elanu

Potrjen primer okužbe imajo tudi v begunjskem Elanu, poroča portal 24ur. Informacijo so za oddajo Svet potrdili v podjetju. 20 ljudi, ki so bili v stiku z okuženim, je v karanteni, preostali, ki so bili v isti izmeni, pa so napoteni na čakanje. Po neuradnih informacijah je primer povezan z izbruhom na Jesenicah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije