NEVIHTNO

Ponekod tolkla toča, voda zalivala kleti

V Kopru zaradi močnega vetra zaprli pristanišče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: bralec poročevalec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: bralec poročevalec

LJUBLJANA – V torek popoldne je obilno deževje z močnim vetrom in s točo težave povzročalo predvsem na severu države. O toči poročajo predvsem iz Gorenjske. Ponoči je ponekod močnejši dež zajel tudi osrednji del države.

Na Bledu so malo pred 17. uro gasilci PGD Zasip izčrpali vodo v stanovanjski hiši iz garaže in iz kleti na Ledini ter iz kletnega stanovanja v Sebenjah v Zasipu.







Danes med 0.30 in 2.10 je Uprava za pomorstvo in promet Koper zaradi močnega vetra priprla koprsko pristanišče za pomorski promet.


Plohe in nevihte, vrača se vročina


Danes bo sončno in še naprej vetrovno, predvsem popoldne bo povečana koprenasta oblačnost. Na severozahodu Slovenije bo popoldne ali zvečer mogoča kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na vzhodu do 33 stopinj Celzija.

 

V četrtek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju 22, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 22, drugod od 24 do 28, ob morju do 30 stopinj Celzija.

V petek bo po večini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. V soboto bo jasno in vroče, napovedujejo vremenoslovci na agencije za okolje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije