Predstavitvena informacija

Zaživite zdravo

Videti je, da je letos pomlad prišla še prej kot sicer. Narava se spet prebuja in čas je, da se prebudimo tudi mi. Z novo energijo, zagonom sezonskih aktivnosti; pomembnimi spremembami, preizkušanjem novih stvari.
Fotografija: Altermed FOTO: Celjski Sejem
Odpri galerijo
Altermed FOTO: Celjski Sejem

Novim začetkom, uporabnemu znanju, užitkom, trenutkom ustvarjalnosti in lepim spominom je namenjenih kar šest pomladnih sejmov, strnjenih v en sam vikend na celjskem sejmišču. Preberite, kaj vse pripravljajo za vas med 15. in 17. marcem.

Zaživite zdravo

Altermed FOTO: Celjski Sejem
Altermed FOTO: Celjski Sejem
Ob stresnem življenju, kot ga živimo danes, je še kako pomembno, da dobro skrbimo zase. Dovolj spimo, dobro jemo, dovolj pijemo, redno telovadimo, vzdržujemo dobre odnose, si vzamemo čas zase in si kaj lepega privoščimo. Številne naravne rešitve za zdrav način življenja s področij prehranskih izdelkov in dopolnil, kozmetike ter doma in prostega časa ponuja sejem Altermed, ki bo med 15. in 17. marcem v Celju. Spremljala ga bodo predavanja priznanih predavateljev.
Altermed FOTO: Celjski Sejem
Altermed FOTO: Celjski Sejem

Preizkusite se v čebelarstvu

Čebele so močno povezane s slovenskim kulturnim izročilom, celo tako, da ne rečemo, da poginejo, temveč umrejo. Spomladi spet zabrenči v panju in delavke poletijo v naravo nabirat cvetni prah in med. Čebelarstvo je v Sloveniji priljubljena in močno razširjena dejavnost. Ste čebelar tudi vi ali to šele postajate? Obiščite največji čebelarski dogodek v Evropi, sejem ApiSlovenija v organizaciji ČZS, ki bo prav tako v prostorih Celjskega sejma med 15. in 17. marcem. Sejem ima že več kot 40-letno tradicijo. Na voljo bodo tudi čebelji izdelki; predstavljen pa bo tudi projekt ČZS pitje kave z medom.

Skrbite za svoj vrt

Marčni sejmi FOTO: Celjski Sejem
Marčni sejmi FOTO: Celjski Sejem

Da je treba obdelovati svoj vrt, je zapisal že Voltaire. Vrtnarjenje omogoči gibanje na prostem, fizično aktivnost, stik z zemljo; zadovoljstvo, ko spremljamo rast pridelkov in jih pobiramo; obenem pa pomirja. Pozdravite pomlad na sejmu Flora! Poiščite semena, sadike, zelišča ..., najdite prave vrtičkarske pripomočke, poučite se o samooskrbi, izvedite, kaj je urbano vrtnarjenje, ter se udeležite koristnih brezplačnih delavnic.


Odkrijte nove razsežnosti kave
Festival kave Slovenija FOTO: Celjski Sejem
Festival kave Slovenija FOTO: Celjski Sejem

Kdaj vam najbolj zadiši kava? Kakšno imate najraje? Temu poživilu grenkega, a polnega okusa, ki je pogosto del jutranjih ritualov in prijetnih druženj s prijatelji, je posvečen Festival kave Slovenija, ki bo letos v Celju že četrtič. Od 15. do 17. marca vabljeni v največjo kavarno v Sloveniji na okušanje kav z vsega sveta! Izobraževalni program bo namenjen tako strokovnjakom kot ljubiteljem kave. Predstavili se bodo tako veliki ponudniki kot mikropražarne, manjkala ne bo niti ponudba opreme in tehnologije za pripravo kave. 


Razvajajte brbončice

Kulinart FOTO: Celjski Sejem
Kulinart FOTO: Celjski Sejem


Prazna vreča ne stoji pokonci, a uživanje hrane je vse več kot preprečevanje lakote. Je izkušnja, ki nas navdaja z navdušenjem, užitkom, nam odpira nova obzorja. Prepustite se gurmanskim in pivskim užitkom na sejmu Kulinart, kjer bodo na voljo hrana in pijača iz vseh slovenskih regij, kulinarične inovacije, izdelki iz domače pridelave; srečali pa boste tudi predstavnike restavracij, trgovcev, ponudnike opreme za kuhanje in shranjevanje ... Ob nakupu vstopnice boste prejeli tudi dva degustacijska bona. 





Načrtujete svoj najlepši dan?
Poroka FOTO: Celjski Sejem
Poroka FOTO: Celjski Sejem

Pomlad je čudovit letni čas za poroko. Se že pripravljate na najpomembnejši dan v svojem življenju ali pa o njem še sanjarite? Vse, kar potrebujete zanj, vas čaka na sejmu Poroka 16. in 17. marca na Celjskem sejmu. Na spletni strani sejma se lahko tudi potegujete za brezplačne vstopnice za pare, ki se kmalu poročijo. Kako blizu je vaša poročna pravljica?


Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije