Političarka zdaj še komedijantka

Komedija Umetnik na poiskanju navdušuje Gorenjce. Nastala je izpod peresa evropske poslanke Ljudmile Novak.
Fotografija: Ljudmila Novak je čestitala igralcem in režiserju Silvu Sircu za odlično uprizorjeno komedijo Umetnik na poiskanju.
Odpri galerijo
Ljudmila Novak je čestitala igralcem in režiserju Silvu Sircu za odlično uprizorjeno komedijo Umetnik na poiskanju.

Dramska skupina Kulturno-umetniškega društva Pod lipo Adergas, pod Krvavcem, je v letošnji sezoni postavila na gledališki oder v Adergasu komedijo v petih dejanjih Ljudmile Novak Umetnik na poiskanju.
Člani Dramske skupine KUD Pod lipo Adergas po zelo uspešni uprizoritvi, ki sta si jo ogledala tudi avtorica in cerkljanski župan Franc Čebulj. FOTOgrafiji: Janez Kuhar
Člani Dramske skupine KUD Pod lipo Adergas po zelo uspešni uprizoritvi, ki sta si jo ogledala tudi avtorica in cerkljanski župan Franc Čebulj. FOTOgrafiji: Janez Kuhar

Predstave v Adergasu so navdušile obiskovalce v polni dvorani s komedijo Umetnik na poiskanju, s katero že gostujejo po odrih Gorenjske. Tako bodo prihajajočo nedeljo, 8. marca, ob 16.00 gostovali v dvorani Kulturnega doma v Šenčurju.

Komedija Ljudmile Novak želi obiskovalcem prenesti nekaj razvedrila in povedati, da so med našimi predniki tudi nekoč živeli umetniki, ki so s svojimi talenti vnesli v družbo na mnogih področjih veliko dobrega za boljše počutje občanov in ponesli svoj kraj v svet. Velikokrat so bili ti pomembni ljudje svojega časa pozabljeni, zamolčani, prezrti, pa čeprav vredni spomina.


Prav na to želi s komičnim oziroma šaljivim pristopom opozoriti komedija, ki si jo je v Adergasu ogledala ob prisotnosti cerkljanskega župana Franca Čebulja tudi avtorica komedije Umetnik na poiskanju Ljudmila Novak, ki je bila navdušena ter polna pohval uprizoritve, igralcev, še posebno pa režije Silva Sirca, ki je v 42 letih režiral že 145 predstav. Dramska skupina KUD Pod lipo Adergas pa je zelo dejavna že 83. leto ter vsako leto pripravi do štiri gledališke predstave za odrasle in otroke. Društvo je bilo ustanovljeno 31. julija 1938. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije