NEVARNO POČETJE

Policija svari pred hudim vetrom: nikar ne počnite tega

V Ljubljani in Podvelki težave že povzroča vetrolom.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Vremenoslovci napovedujejo novo nevšečnost, še preden pa ta pride v naše kraje, je po Sloveniji močno zapihalo. Veter je po dolinah in nižinah močno segrel ozračje, sunki pa ponekod dosegajo velike hitrosti. Kot so objavili pri agenciji za okolje (Arso), sunki vetra po nižinah dosegajo do 70 kilometrov na uro, v visokogorju pa tudi do 130.

Pri Arsu so že v torek napovedali, da bo danes močno pihalo in da predvsem na izpostavljenih mestih na Pohorju ni izključen krajevni nastanek vetroloma.

Zaradi zelo vetrovnega vremena in močnih sunkov policija voznike poziva k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje, zadostni varnostni razdalji in k izogibanju prehitevanja. Vozniki naj upoštevajo, da močan sunek vetra vozilo lahko tudi prestavi, to pa je lahko zelo nevarno predvsem v primeru tovornih vozil, kombijev, motoristov in kolesarjev. Danes so že bili opaženi tudi kolesarji, ki so si pred močnim vetrom in listjem z roko zakrivali oči in se s kolesom tako peljali zelo na pamet, poroča PU Kranj.



Jakost vetra. FOTO: Arso
Jakost vetra. FOTO: Arso


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije