POSKUS UMORA

Napad na sodnico: ovadili njenega partnerja

Kriminalisti so ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah, tožilstvo pa se ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Maribor so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, ker je 16. junija 2019 v nočnem času pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru. Identitete osumljenca policija še ni razkrila. Po poročanju Večera pa naj bi šlo za partnerja napadene sodnice Andreja H.

Sodnico Danielo Ružič so brutalno pretepli neznanci pred njeno hišo v Pekrah, ko se je ponoči vrnila domov. Odpeljali so jo na urgenco, kjer so ugotovili, da ima več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti. Kot smo že poročali, je bil pridržan partner napadene sodnice. Kriminalisti so ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah, pred katerim so našli hudo pretepeno sodnico. Tožilstvo se ni odločilo, da bi zanj zahtevalo pripor, zato ga policisti niso privedli k dežurni sodnici slovenjegraškega sodišča, temveč so ga izpustili. 

Več informacij o preiskavi bo podal Andrej Kolbl, vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor, na novinarski konferenci v sredo 26. junija.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije