Predstavitvena informacija

Poletni kuharski navdih poiščite na Mediteranu

V poletni vročini naši obroki postanejo lahki, polni svežih sestavin, sadja in zelenjave, pogosto pa si privoščimo tudi ribe.
Fotografija: Izbranih 10 po mediteransko FOTO: Spar Slovnija
Odpri galerijo
Izbranih 10 po mediteransko FOTO: Spar Slovnija


Vse to je značilno tudi za sredozemsko kuhinjo. Njene preproste, a zelo okusne jedi zadovoljijo še tako zahtevne jedce. V Sparovi promociji IZBRANIH 10 lahko po sredozemsko uživate še posebej ugodno.
Zakaj je sredozemska kuhinja dobra za vas?

Jedi sredozemske kuhinje so sestavljene iz malo, a kakovostnih sestavin. Obogatene so z različnimi svežimi (ali suhimi) zelišči, ki poudarijo okus jedi, zato so pri njihovi pripravi lahko uporabimo manj soli.

Sredozemski način prehranjevanja je tako postal pravi sinonim za prehrano, ki najbolj ustreza smernicam zdravega prehranjevanja. Poleg tega številne epidemiološke raziskave v Sloveniji in tujini potrjujejo, da so prebivalci s sredozemskim življenjskim slogom na splošno bolj zdravi in vitalni.


Pomembno je, da ne pozabite tudi na zadostno količino tekočin (odrasli najmanj dva, otroci pa vsaj en liter vode na dan, ob intenzivni telesni vadbi pa več) in obilico gibanja, zlasti na svežem zraku.

Sredozemska živila po posebej ugodni ceni

Želite po sredozemsko še posebej ugodno uživati tudi vi? Potem obiščite SPAR! Ta v promociji IZBRANIH 10, ki je na voljo v mobilni aplikaciji SPAR plus, ponuja kar 30 izdelkov sredozemske kuhinje. Izberite svojih 10 najljubših in jih vse do 6. julija 2019 kupujte po kar 20 % nižji ceni.

Po kuharski navdih na portal jedel.bi

Nimate ideje, kaj pripraviti za naslednji obrok? Pomagajte si s portalom www.jedel.bi! Poiščite svoj sredozemski recept ali navdih, kako v kuhinji ustvarjati po sredozemsko. Po sestavine pa se seveda odpravite v trgovine SPAR in INTERSPAR ter izbrane mediteranske sestavine kupujte še ceneje. Pa dober tek!

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije