KAM JE IZGINIL?

Pogrešani policist denarja ne dviguje več

Objavljeno 13. november 2018 14.15 | Posodobljeno 13. november 2018 14.18 | Piše: Oste Bakal

Upokojenega pomočnika komandirja pogrešajo že eno leto. 60-letnega Stojana Goriška so nazadnje videli lani v Lenartu.

Stojan Gorišek je bil pomočnik komandirja policijske postaje in uslužbenec varnostne službe Udba.
LENART V SLOVENSKIH GORICAH – Kmalu bo eno leto, odkar so s Policijske uprave Maribor javnosti sporočili, da svojci pogrešajo 60-letnega Stojana Goriška. Nazadnje so ga videli 23. novembra 2017 v Lenartu, kjer je tudi živel.

image
Stojan Gorišek je bil pomočnik komandirja policijske postaje in uslužbenec varnostne službe Udba.

Od takrat se je za upokojenim policistom in pomočnikom komandirja Policijske postaje Lenart, nekoč je bil tudi uslužbenec Uprave državne varnosti, bolj znane kot Udba, izgubila vsaka sled.

Za ženo, sina in hčerko je najhuje, da ne vedo niti tega ne, ali je še živ. Po izginotju se je govorilo marsikaj, a uporabnih informacij, ki bi policiste pripeljali do pogrešanega, ni bilo nikoli. Slišati je bilo, da je storil samomor, nekateri so celo trdili, da so ga likvidirali, ker je kot nekdanji pripadnik Udbe preveč vedel. Gorišek je bil sicer dokaj hitro upokojen prav zaradi svoje službe, saj je imel beneficirano delovno dobo.

23. novembra lani je izginil upokojeni policist Stojan Gorišek.

»Izvedli smo štiri iskalne akcije, ena je bila večja. V tej so sodelovali pripadniki posebne policijske enote, vodniki službenih psov s psi in konjeniki, vendar pogrešanega nismo našli. Preverjene so bile vse informacije, s katerimi smo razpolagali, kjer naj bi se pogrešani lahko nahajal, vendar zaman. O pogrešanju osebe je bila takoj po prijavi izginotja obveščena javnost, vendar niti s pomočjo državljanov nismo pridobili koristnih informacij. Oseba je še vedno pogrešana, zaradi česar pozivamo vse, ki bi kar koli vedeli, da to sporočijo policistom na najbližji policijski postaji ali na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko 080 1200,« nam je odgovoril Kitel, vodja službe direktorja PU Maribor, na vprašanje, kako daleč je prišla policija pri iskanju nekdanjega sodelavca.
 

Omejeni dvigi


Po naših neuradnih informacijah naj bi Stojan že večkrat pred 23. novembrom 2017 za nekaj časa odšel od doma, včasih na morje ali kam drugam, a se je vedno vrnil. Novembra lani, ko je spet izginil, ga sprva najbrž nihče ne bi pogrešal, če sosedje ne bi slišali mačk, ki so bile zaprte v njegovem stanovanju, kar je pozneje sprožilo iskanje.

Ker je bil uslužbenec Udbe, nekateri domnevajo, da so ga ubili, ker naj bi preveč vedel.

Pred časom naj bi mu svojci omejili dnevni dvig gotovine na bankah, ker naj bi na mah zapravil vse, kar je imel v žepu, še celo pokojnino, če bi jo imel pri sebi. Še najbolj zanimiva in otipljiva naj bi bila nedavna izjava natakarja v enem izmed lenarških gostinskih lokalov, kjer se je Gorišek nekoč pogosto, skoraj vsakodnevno zadrževal.

Opis pogrešanega

Pogrešani Stojan Gorišek je visok približno 170 centimetrov, ovalnega obraza, visokega čela in rjavih oči. Ima srednje velika ušesa, usta in nos. Ob zginotju je bil suhe postave, osivelih kratkih las in normalne polti.

Dejal naj bi, da mu je en teden pred izginotjem dejal, da bo odšel in ga ne bodo več videli. To je svojcem dalo upanje, da je Stojan še živ, a skopnelo je, ko naj bi ugotovili, da s svojega bančnega računa ne dviguje več denarja. 
Deli s prijatelji