POZOR

Poglejte, kje v Ljubljani bodo novi radarji

V Mestni občini Ljubljana sledijo »Viziji 0«.
Fotografija: Superradar na Roški cesti. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Superradar na Roški cesti. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Bralci so nas v sredo obvestili, da se na Samovi in Opekarski postavljajo ohišja (škatle, op. p.) za radarje.

»Javnost bomo še pred začetkom izvajanja meritev obvestili, prav tako pa bodo lokacije označene z znaki za obveščanje z napisom 'merjenje hitrosti',« pojasnjuje Vita Kontić Bezjak, strokovna sodelavka mestne uprave, in ob tem potrjuje, da se radarji res postavljajo. Dodaja, da trenutno ne načrtujejo nakupa samodejne merilne naprave ali ohišij ter da bodo glede na ugotovitve o prometni varnosti prilagodili načrtovanje dodatnih nakupov radarjev.

Kje vse merijo?

Spomnimo, radarji oziroma ohišja za namestitev stacionarnih radarjev so trenutno nameščena na sedmih lokacijah: na Roški, Dolenjski, Celovški cesti, Cesti Dolomitskega odreda, Slovenčevi ulici, Zadobrovški in Slovenski cesti.

Največ prehitrih voznikov so lani ujeli na Roški, in sicer kar 5.723. Ljubljana ima trenutno tudi dve samodejni merilni napravi, superradarja, ki omogočata merjenje hitrosti na več prometnih pasovih, pri čemer radar takoj določi prometni pas kršitelja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije