JAVNOMNENJSKA RAZISKAVA

Podpora Šarčevi vladi 36,5-odstotna, nezadovoljnih je več

Med strankami ima daleč največjo podporo še vedno SDS, SD pa je tokrat prehitela LMŠ in se uvrstila na drugo mesto.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Vlada premierja Marjana Šarca uživa 36,5-odstotno podporo, 45,4 odstotka vprašanih pa je z njo nezadovoljnih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane za Pop TV. Med strankami ima daleč največjo podporo še vedno SDS, SD pa je tokrat prehitela LMŠ in se uvrstila na drugo mesto.

Če bi bile volitve to nedeljo, bi SDS prepričala 18,3 odstotka vprašanih. Na drugo mesto bi se tokrat uvrstila SD z 8,1-odstotno podporo, na tretje mesto pa LMŠ, ki jo podpira 7,7, odstotka volivcev.


Sledijo Levica s 6,1-odstotno podporo, NSi (5,4 odstotka), SAB (4,3 odstotka), SMC (3,7 odstotka), Desus (trije odstotki) in SNS (2,6 odstotka). Kar 22,5 odstotka vprašanih ne ve, katero katero stranko bi izbrali, 10,8 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 2,6 odstotka vprašanih pa ni želelo odgovoriti.

Peterletu občutno zrasla podpora

Najbolj priljubljeni politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, za njim pa evropska komisarka Violeta Bulc. Za kar pet mest je podpora zrasla evropskemu poslancu Lojzetu Peterletu, ki je na petem mestu prehitel predsednika NSi Mateja Tonina.

Mediana je anketo opravila na vzorcu 705 državljanov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije