ČISTILNA AKCIJA

Podobo Blejskega jezera kazijo odpadki (FOTO, VIDEO)

Odstranili so več kot pol tone odpadkov.
Fotografija: Potapljači so na 10 lokacijah odstranili več kot pol tone odpadkov. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Potapljači so na 10 lokacijah odstranili več kot pol tone odpadkov. FOTO: Osebni arhiv

Člani Društva za podvodne dejavnosti (DPD) Bled so čez vikend na tradicionalni 27. čistilni akciji Blejskega jezera in okolice pobirali odpadke iz jezera in odstranjeval vsiljive tujerodne školjke potujoče trikotničarke. Ob pomoči prostovoljcev so odstranili več kot pol tone odpadkov. 

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv


Med prostovoljci sta bila tudi igralec in televizijski voditelj Nik Škrlec in župan občine Bled Janez Fajfar. Škrlec je na instagramu objavil video čiščenja jezerskega dna: »Je kdo kaj izgubil v Blejskem jezeru? Tule je par predmetov, ki jih je naša ekipa našla na dnu ...«



Podobo Blejskega jezera so sicer kazili številni odpadki, med katerimi so tudi mobilni telefoni in prometni znaki. Ob tem pa so se potapljači spopadli tudi z vsiljivo tujerodno vrsto školjke.

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv


Mnogi župani opozarjajo, da se je v času epidemije, ko ni bilo čistilnih akcij, povečalo število divjih odlagališč in odpadkov.



Predsednik DPD Bled Janez Andrejc se je po akciji zahvalil vsem sodelujočim: »Veseli me, da smo kljub dogajanju v preteklih mesecih s številno udeležbo izpeljali že nujno potrebno akcijo čiščenja Blejskega jezera. Razen z odpadki smo se spopadli tudi z vsiljivo tujerodno vrsto školjke in še dodatno očistili naš naravni biser. Za podporo bi se rad zahvalil podjetju Spar Slovenija, ki je naše aktivnosti podprlo že drugo leto zapored in dokazalo, da je zavedanje o pomembnosti čistega okolja čedalje bolj prisotno v naši zavesti.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije