SLADKA PRIREDITEV

Pod Krvavcem so se sladkali s palačinkami

Objavljeno 01. julij 2019 21.40 | Posodobljeno 01. julij 2019 21.40 | Piše: Janez Kuhar

Prireditev na Šenturški Gori privabila pohodnike in kolesarje. Pobudo sta pred leti dala Anica Novak in Niko Srabočan.

Pridne roke so jih napekle okrog 1500.
Pod Krvavcem je na dan državnosti že tradicionalno dišalo po palačinkah. Palačinkijada na Šenturški Gori je potekala desetič v lepem sončnem vremenu in je bila zelo dobro obiskana. Prej je bila dve leti zapored zaradi slabega vremena prestavljena iz vasi Apno na parkirni prostor Turizma in gostinstva Pavlin na Šenturško Goro, kjer pa je bilo dovolj parkirnih mest za avtomobile.

image
Palačinke so obiskovalcem delili brezplačno. FOTOGRAFIJI: Janez Kuhar
Pobudo sta pred petnajstimi leti dala Anica Novak in Niko Srabočan, a se je uresničila šele leta 2010. Palačinke so letos kot prostovoljci pekli Niko Srabočan, Anica Pavlin, Nejc Trobevšek, Irena Mežek, Miro Erzin, Miha Pavlin in Zala Perša. Za nadev so uporabili domačo slivovo marmelado, zelo okusen je bil tudi zeliščni skutni namaz, ki ga je prispevala Dobrila Kurat, najmlajši pa so si zaželeli evrokrem. Vse palačinke, ki so jih napekli na Šenturški Gori, so brezplačno razdelili številnim izletnikom – kolesarjem od blizu in daleč ter pohodnikom, ki so obiskali lepo in urejeno vasico pod Krvavcem. Glavna donatorja jubilejne palačinkijade sta bila Agropromet Cerklje in Turizem in gostinstvo Pavlin Šenturška Gora. Pri pripravi so pomagali Jože Grilc s Frantarjeve kmetije in Kmetija Novak - Kumrova. Na palačinke na Šenturško Goro je prišlo tudi dvanajst pohodnikov iz Turističnega društva Šenčur. Kot je povedal Franci Erzin, so iz Šenčurja krenili ob osmi uri zjutraj, na prigrizku pa se je ustavila tudi skupina štirinajstih pohodnikov Planinskega društva Komenda, sekcija Škrjančki, ki jih je vodil Franc Drolec. Prireditev na Šenturški Gori (visoki 667 metrov) je obiskalo približno tisoč dvesto ljudi, postregli pa so jim 1450 palačink.
 
Deli s prijatelji