Počivalšek o svojem odstopu: To ni posel za ljudi, ki imajo tanko kožo ali šibke živce

Gospodarski minister ne bo odstopil.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Blaž Samec

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci zavrnil ugibanja o tem, da naj bi odstopil z ministrskega položaja in se vrnil v poslanske klopi. Na novinarska vprašanja je odvrnil, da ministrovanje ni posel za ljudi, ki imajo tanko kožo ali šibke živce. »Verjamem, da imam zelo trdo kožo in jeklene živce,« je dejal.

Pretekli teden sta iz poslanske skupine SMC izstopila Jani Möderndorfer in Gregor Židan. Möderndorfer se je pridružil LMŠ, Židan pa je prestopil v poslansko skupino SD. Židan je v poslanske klopi sedel kot nadomestni poslanec, potem ko je Počivalšek prevzel ministrski položaj, zato se je v zadnjih dneh omenjala tudi možnost, da bi se Počivalšek vrnil med poslance in tako poslanski skupini vrnil deveti poslanski mandat.

Preberite tudi: 
Taka naj bi bila ponudba za Židana: v SD zavračajo vse namige
Počivalškov manever, da se znebi Židana?


 

Kot je danes ocenil Počivalšek, je danes biti »član poslanske skupine SMC bistveno težje, kot je bilo še kakšno leto nazaj«. Po njegovih besedah sta odhoda zagotovo pretresla poslansko skupino. V SMC so po besedah Počivalška razočarani nad tem, da je Židan v petek poslanski skupini in ministrom iz kvote SMC dejal, da je dobil sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti.

»Ko sem to slišal, sem vedel, da je ta človek na napačnem mestu, ker mislim, da politika ne more biti polje korupcije,« je dodal. Izpostavil je, da sta ga tako Möderndorfer kot Židan pred slabim letom ob prevzemu stranke podprla. »Ne razumem pa tega, da sta se iz zgodbe umaknila zdaj, ko vsi skupaj potrebujemo oporo, sodelovanje. Upam, da se tega zavedajo tudi tisti, ki so ju sprejeli medse,« je še dodal minister.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije