JAVNOST JE BESNA

OKS se brani, ministrica odhaja na testiranje

Zaradi prireditve OKS se zgraža vsa Slovenija.
Fotografija: Ministrica Simona Kustec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Ministrica Simona Kustec. FOTO: Leon Vidic, Delo

Po včerajšnjem spodrsljaju ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, ko na dobrodelni prireditvi OKS ni nosila zaščitne maske, se ministrica opravičuje. Odzvali so se tudi organizatorji dobrodelne prireditve in zatrdili, da je bilo vse v skladu z navodili in priporočili Nijz.
 
Preberite tudi:

Ministrica razjezila javnost: sprašujejo jo, ali tukaj virusa ni



»Ministrica se iskreno opravičuje in ji je zelo žal, ker na včerajšnjem dogodku ni nosila zaščitne maske. Po zagotovilih organizatorja so prireditev organizirali skladno s priporočili in z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ministrica se bo iz zaščitnih razlogov testirala na covid 19,« so sporočili iz njenega kabineta.



Pojasnila je zahteval vladni govorec Jelko Kacin, njeno ravnanje in ravnanje ostalih prisotnih pa je okrcala tudi Bojana Beović, ki je dejala, da je to slab zgled. Oglasil se je celo predsednik vlade Janez Janša, ki je vso krivdo sicer zvalil na OKS, iz opozicijskih vrst pa je celo slišati pozive k odstopu.

Ministrica sicer ni bila edina, ki na prireditvi ni nosila zaščitne maske. Posnetki razkrivajo, da prav nihče od povabljenih gostov, ki so sedeli v dvorani, ni nosil maske, kar je seveda sprožilo burno razpravo na družabnih omrežjih. Ministrici očitajo dvoličnost, ko na eni strani od učiteljev in učencev zahteva, da pri pouku nosijo maske, sama pa se tega pravila v zaprtem prostoru ne drži. 



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije