NAPOVEDI SO SE URESNIČILE

Po Sloveniji pustošili hudi nalivi, plazovi in toča, osem oseb ujetih

Najhuje je bilo na Koroškem.
Fotografija: Posledice poplav v Vuzenici. FOTO: Veronika Rudolf Oka 
Odpri galerijo
Posledice poplav v Vuzenici. FOTO: Veronika Rudolf Oka 

Sobotno popoldne in večer je zaznamovalo neurje s hudimi nalivi. Najhuje je bilo na severu države, kjer so imeli gasilci in druge pristojne službe ogromno dela. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah, največ jih je bilo na Koroškem.

Reka Bistrica na Muti. FOTO: bralka Kaja
Reka Bistrica na Muti. FOTO: bralka Kaja
Neurje z močnim dežjem je zajelo Črno na Koroškem. V Javorju je zalilo spodnjo etažo stanovanjskega objekta, na cesto Črna–Šentvid pa se je sprožilo osem zemeljskih plazov. Med njimi je na cesti ostalo ujetih sedem oseb s tremi osebnimi vozili in motorist. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem. Zaradi neprevozne ceste so osebe začasno nastanili v centru Črne na Koroškem. Cesta ostaja do nadaljnjega neprevozna.

Zaradi udara strele je v Dravogradu zagorelo gospodarsko poslopje. Posredovalo je 58 gasilcev iz devetih gasilskih društev koroške regije. 

V Krškem iz vode izvlekli vozilo

Okoli 19. ure je neurje z močnim dežjem zajelo tudi območje Krškega. Na terenu so gasilci iz gasilskih društev PGE Krško, PGD Krško, PGD Rožno črpali meteorno vodo iz stanovanjskih objektov ter preprečili vdor vode v objekte. Meteorna voda je zalila več cest in sprožilo se je nekaj plazov. V kraju Rožno je obstalo osebno vozilo na poplavljenem cestišču, gasilci so ga s tehničnim posegom izvlekli. Delavci CGP Krško so odstranili nanos kamnin in zemljin na regionalni cesti Krško–Sevnica ter postavili prometno signalizacijo. Delavci podjetja Kostak so odstranili podrta drevesa in plaz.

Toča v Straži. FOTO: bralec Bogdan
Toča v Straži. FOTO: bralec Bogdan

Vuzenica: ogroženih 40 stanovanjskih objektov

Močno neurje z dežjem je zajelo tudi občino Vuzenica. Meteorne vode so ogrožale več kot 40 stanovanjskih objektov, sprožilo se je več zemeljskih plazov med drugim je v Vuzenici plaz zasul železniško progo, ki je zaprta. Zaprta je tudi cesta Vuzenica–Vuhred. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica in PGD Radlje ob Dravi.

Burno vremensko dogajanje ni prizaneslo niti prebivalcem Kozine, Kočevja, Kamnika, Laškega, Ljubljane, Medvod, Novega mesta, Rogatca, Sevnice in Postojne.
Kako je bilo pa pri vas? Pošljite nam fotografije in video posnetke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije