VSE VEČ OKUŽB IN HOSPITALIZIRANIH

Po rekordnem dnevu se je oglasil tudi Janša: Številke bodo še nekaj časa visoke

Povsod po Sloveniji končno upoštevamo nujne higienske in zdravstvene ter druge omejitvene ukrepe, ugotavlja premier.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Pool Reuters

Po rekordnem dnevu v vseh pogledih se je zvečer na twitterju oglasil tudi premier Janez Janša, ki se je med drugim državljanom zahvalil. »#Zmoremo! Številke #covid19 bodo še nekaj časa neizogibno visoke, a po streznitvi v zadnjih dneh povsod po Sloveniji končno upoštevamo nujne higienske in zdravstvene ter druge omejitvene ukrepe. Hvala vsem in vsakemu posebej. Naložimo aplikacijo #OstaniZdrav, varujmo zdravje,« je zapisal premier.

Gantar predlaga lockdown, če se stanje ne bo izboljšalo

Minister za zdravje Tomaž Gantar je že popoldne dejal, da bi se moral vsak obnašati, kot da je okužen, saj sledenje kontaktom ni več mogoče. Na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo popolno zaprtje države, Gantar odgovarja: »Jaz sem tisti, ki je dogovoren, da bo zdravstveni sistem deloval. Da je potreben lockdown, je predvsem moje mnenje. Če epidemije ne bi več obvladali, trenutno številke naraščajo, nam verjetno drugega ne bo preostalo.«
 

Preberite tudi: Vsak 70. Slovenec kužen: jasno, kdaj bo najhuje v bolnišnicah, če se ukrepi ne primejo


 

V torek so v Sloveniji opravili 5.891 testov in potrdili 1.503 okužbe z novim koronavirusom. To je daleč največ doslej, saj je bil največji dnevni prirast v petek – 898 okužb. Umrlo je deset bolnikov s covidom 19, 333 se jih zdravi v bolnišnicah, od tega jih 55 potrebuje intenzivno zdravljenje. Ob pomoči ventilatorja jih diha 41.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije