OBISK

Po 30 letih prepoznal vse sodelavce

Nekdanji miličniki obiskali komandirja. Ogledali so si novo policijsko postajo.
Fotografija: Nekoč so skupaj skrbeli za varnost, zdaj pa so se kolegi zbrali ob njegovi postelji. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Nekoč so skupaj skrbeli za varnost, zdaj pa so se kolegi zbrali ob njegovi postelji. FOTO: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Kar precej solz radosti je steklo po licih Martina Španbauerja, ki bo letos jeseni dopolnil 85 let, ko ga je na njegovem domu obiskalo kakšnih 20 nekdanjih sodelavcev na Policijski postaji Gornja Radgona.
Nekoč so skupaj skrbeli za varnost, zdaj pa so se kolegi zbrali ob njegovi postelji. FOTO: Oste Bakal
Nekoč so skupaj skrbeli za varnost, zdaj pa so se kolegi zbrali ob njegovi postelji. FOTO: Oste Bakal

Na pobudo upokojene policistke Marije Rantaša so namreč policisti in administratorka, ki so bili na PP Gornja Radgona, ko se je leta 1986 upokojil njihov takratni komandir Španbauer, organizirali to srečanje, začelo pa se je pri nekdanji radgonski policijski postaji na Maistrovem trgu. Po obisku pri Španbauerju so si ogledali novo policijsko postajo, razkazal jim jo je sedanji komandir PP Gornja Radgona Aleksander Kreslin, druženje pa se je končalo v Piceriji in pivnici Kostanj.

»Lepo je, da smo se spet srečali, kajti minilo je že več desetletij odkar smo šli narazen. Zato so srečanje, druženje in obujanje spominov vsekakor več kot koristni,« je dejal Stanko Sakovič, ki je nasledil Španbauerja na komandirskem položaju.

Obiska je bil komandir Martin, ki je že dlje priklenjen na posteljo in invalidski voziček, zelo vesel, vsi pa so bili ganjeni, da je skoraj vse sodelavce izpred več kot 30 let prepoznal. Med prijetnim klepetom seveda ni šlo brez prave radgonske kapljice in kulinaričnih dobrot, za kar sta poskrbeli Martinova žena Avguština, s katero bo prihodnje leto praznoval biserno poroko, in vnukinja Kaja, slišali pa smo tudi precej zanimivih anekdot iz miličniških let v drugi polovici prejšnjega stoletja.


Martin Španbauer se je rodil v Kumnu pri Lovrencu na Pohorju, leta 1960 pa se je preselil v Lenart v Slovenskih goricah, kjer je spoznal svojo Avguštino in se decembra istega leta z njo poročil. Takrat je bil še miličnik v Lenartu, leta 1963 pa sta se preselila v Gornjo Radgono. Imata dva otroka, Tajo in Martina, ki sta starše razveselila s tremi vnuki, Rokom, Filipom in Kajo, vnuk Rok pa jima je podaril tudi že pravnuka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije