Pestro v zakulisju: Desus naj bi vabil poslanca Bratuškove

Volivci so naklonjeni novim volitvam, kaže anketa Dela.
Fotografija: Desus ima trenutno pet poslancev, če bi se jim pridružil še kakšen, bi se okrepili pred morebitnimi pogajanji o novi koaliciji. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Desus ima trenutno pet poslancev, če bi se jim pridružil še kakšen, bi se okrepili pred morebitnimi pogajanji o novi koaliciji. FOTO: Leon Vidic, Delo

Pri predsedniku države Borutu Pahorju se danes nadaljujejo njegova posvetovanja z vodji poslanskih skupin o tem, kakšna so njihova stališča glede največkrat zastavljenega političnega vprašanja pri nas po odstopu Marjana Šarca: ali bomo šli po dveh letih znova na predčasne volitve ali pa se bo oblikovala neka nova koalicija. Danes se bodo pri Pahorju zvrstili Matjaž Han (SD), Igor Zorčič (SMC), Matej Tašner Vatovec (Levica) in Jožef Horvat (NSi).

Potem ko so preostale stranke zavrnile njihovo povabilo, je jasno, da bodo v petek na pogovore k Janezu Janši prišli iz strank SMC, NSi in Desus, ki so se tudi pred tem omenjale kot potencialni koalicijski partnerji SDS v morebitni novi vladi.
 
Preberite tudi:
Prvak SDS prvič v zgodovini pohvalil Levico

Medtem pa naj bi bilo v ozadju zelo pestro, dogajala naj bi se tudi 'nespodobna povabila'. Na Pop TV so poročali, da skuša po njihovih neuradnih informacijah Desus v svoje vrste privabiti poslanca stranke SAB Franca Kramarja. Nekdanji župan Bohinja je to potrdil, a dodal, da ostaja član poslanske skupine SAB, tako pa naj bi ostalo vse do volitev.

Predsednica Desusa Aleksandra Pivec pa je pojasnila, da gre očitno za nesporazum. Kramarju naj bi, potem ko je bil ta nezadovoljen z nekaterimi odločitvami vodstva stranke, v parlamentu v šali dejala, da vse poti vodijo v stranko upokojencev.

Naj spomnimo, da se je v tokratnem sklicu parlamenta en prestop že zgodil. Decembra lani je Lidija Ivanuša zapustila poslansko skupino SNS ter se pridružila stranki SDS in njeni poslanski skupini. Ta prestop kot tudi zapis vidnega člana SDS Vinka Gorenaka naj bi bila povod, da je tudi SNS zavrnil povabilo SDS na pogovore.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije