ROČNO DELO

Pazite se tega radarja: vgrajen ima fotoaparat na film

Nekdo je ob krajevni tabli Medlog sam postavil zanimiv stacionarni radar. 
Fotografija: Radar domače izdelave v Medlogu. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Radar domače izdelave v Medlogu. FOTO: Facebook

CELJE – Pri krajevni tabli Medlog (iz smeri Lopate) voznikom grozi stacionarni radar, za katerega pa se je izkazalo, da sploh ne meri hitrosti. Še več, nekdo ga je v želji, da bi vozniki stopili s plina, izdelal kar sam. To so naposled opazili nekateri občani, na družbenih omrežjih pa so zakrožile fotografije tega lažnega radarja.

Toda treba je priznati, da je bil njegov lastnik pri izdelavi zelo natančen in izviren. Voznike naj bi »slikala« kar bliskavica starega fotoaparata, ki je verjetno posnetke shranjeval še na klasični film.

Radar na Lopati ni delujoč. FOTO: Facebook
Radar na Lopati ni delujoč. FOTO: Facebook

Da ta radar na Lopati dejansko ne deluje, so potrdili pri Mestni občini Celje in dodali, da merilnik hitrosti ni last medobčinskega inšpektorata in redarstva. »V tem primeru je ta predmet nameščen na stebru javne razsvetljave, zato bo naročena odstranitev, za kar bo poskrbela pristojna služba Elektrosignala,« so sporočili.

Na celjski občini sicer nimajo podatkov o tem, ali bi bil promet na tem odseku problematičen. A očitno prav zgledni vozniki tam niso, zato se je krajan odločil ukrepati kar sam. V Medlogu je sicer delujoči stacionarni radar postavljen iz smeri Babnega.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije