IZREDNI SESTANEK

Pahor pokonci vso noč: slovenske vojake bodo evakuirali

Slovenske vojake bodo evakuirali z območja delovanja. 
Fotografija: Karl Erjavec in Borut Pahor. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Karl Erjavec in Borut Pahor. FOTO: Facebook

Slovenska vojska je danes sporočila, da so vojaki na misiji Neomajna odločenost v Iraku, ki so nameščeni v bazi v Erbilu, ki je bila ponoči tarča iranskega napada, dobro. Z njimi je potekala videokonferenca, na kateri so sodelovali predsednik republike Borut Pahor, obrambni minister Karl Erjavec in načelnica Generalštaba SV Alenka Ermenc. Kot so sporočili iz Slovenske vojske, bodo vojake slovenske vojske evakuirali z območja delovanja.

»Ministrstvo za obrambo je zaradi napada na letališče v Erbilu sprejelo odločitev za evakuacijo šestih pripadnikov Slovenske vojske 3. kontingenta na misiji Neomajna odločenost z območja delovanja. Evakuacija bo izvedena skupaj z nemškimi partnerji,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Pahor in Erjavec pokonci vso noč

Pahor je na družbenih omrežjih objavil fotografije sestanka in zapisal: »Po celonočni izmenjavi informacij sta se zjutraj, še pred 6h zjutraj, na ministrstvu za obrambo sestala predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor in minister za obrambo Karl Erjavec na posvetovanju o razmerah po iranskih raketnih napadih na nekatere vojaške baze v Iraku. Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil se je želel takoj zjutraj, ko je bilo to mogoče, slišati tudi s pripadniki Slovenske vojske v Iraku in prisluhniti njihovim ocenam o razmerah in njihovi varnosti.«

V Erbilu so tudi nemški vojaki. Nemška vojska je ponoči po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prav tako sporočila, da so njihovi vojaki dobro. Nočni napad je posledica povračilnih ukrepov po petkovi usmrtitvi poveljnika elitnih sil iranske revolucionarne garde generala Kasema Sulejmanija v Bagdadu, ki ga je raztreščila raketa iz brezpilotnega letala po ukazu predsednika ZDA Donalda Trumpa.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije