Pahor bo njen zadnji

Hrvaška predsednica v odhajanju se bo danes sestala s slovenskim predsednikom. 
Fotografija: Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Kolinda Grabar Kitarović in Borut Pahor. FOTO: Uroš Hočevar

Predsednik republike Borut Pahor bo danes na delovnem in neformalnem obisku v Ljubljani gostil hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović. To bo njen zadnji in poslovilni obisk v tujini ob koncu mandata. Kot so sporočili iz urada predsednika republike, naj bi bilo srečanje predsednikov pika na i njunemu intenzivnemu dialogu.

Predsednika bosta imela delovno kosilo v predsedniški palači, izjava za medije pa ni predvidena.

Borut Pahor in Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Jože Suhadolnik
Borut Pahor in Kolinda Grabar Kitarović. FOTO: Jože Suhadolnik


V Pahorjevem uradu so poudarili, da so bila srečanja in pogovori obeh predsednikov pomembni zlasti po enostranski odločitvi Hrvaške, da odstopi od arbitražnega sporazuma. Kot navajajo, so ohranili dialog med državama in dobre odnose na vseh področjih, razen pri vprašanju spoštovanja sodbe arbitražnega sodišča.

Hrvaški dnevnik Jutarnji list je v torek poročal, da naj bi poslovilno srečanje Grabar Kitarovićeve in Pahorja kazalo na dobre odnose predsednikov, obenem pa naj bi z njim izpostavili, da bi državi morali sodelovati in graditi dobre odnose.

Tudi novoizvoljeni hrvaški predsednik Zoran Milanović je večkrat izpostavil, da vidi Slovenijo kot naravno najbližjo hrvaško partnerico in zaveznico. Med drugim je ocenil, da so odnosi s Slovenijo kljub sporu o meji »skoraj optimalni«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije