KORONAVIRUS

Okuženi Kitajki na slovensko-hrvaški meji?

Objavljeno 03. februar 2020 13.14 | Posodobljeno 03. februar 2020 14.44 | Piše: T. V.

Kitajki naj bi v avtobus sedli v Ljubljani.

Mejni prehod Obrežje (simbolična fotografija). FOTO: Marko Feist
Na slovensko-hrvaški meji na mejnem prehodu Obrežje/Bregana je več kot tri uri stal avtobus, ki je bil iz Frankfurta namenjen v Vukovar. Kot poročajo hrvaški mediji, potnikov niso pustili naprej, dokler ni bilo znano, ali sta dve kitajski potnici okuženi s koronavirusom, so sporočili ogorčeni potniki.

Potnici naj bi na avtobus vstopili v Ljubljani in sta v prostorih mejne policije. Preostali potniki niso imeli nobenih informacij o tem, kako dolgo naj bi vse skupaj trajalo in kdaj naj bi nadaljevali potovanje. »Na meji stojimo od 10.15. Potnikom iz Kitajske so merili temperaturo, drugim so vzeli številke,« je za Večernji list povedal eden izmed potnikov na avtobusu. Kitajki preverjajo, čeprav naj bi imeli potrdilo iz Anglije, da sta prestali sanitarni pregled. Potnikom naj bi svetovali, naj, če se jim mudi domov, pokličejo taksi.

Po treh urah so potnikom pustili, da so se z avtobusom odpeljali naprej, vendar brez kitajskih državljank.

Ob tem velja omeniti, da je Sindikata policistov Slovenije (SPS) danes med 8. in 12. uro v notranjosti države ter na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje izvedel opozorilno stavko.

Narašča število okuženih
Število mrtvih zaradi koronavirusa je do nedelje naraslo na 361, kar je 58 več kot dan prej, so objavile kitajske zdravstvene oblasti. Število okuženih se je samo na Kitajskem v enem dnevu povečalo za 2829 na 17.238. Še ena oseba je umrla na Filipinih.

V Splitu je od nedelje zvečer na infekcijskem oddelju kliničnega centra moški, ki se je nedavno vrnil iz Kitajske. Ali je okužen, še ni znano.

Rusija pa je sporočila, da bodo morda deportirali tujce, ki so okuženi z virusom.
Deli s prijatelji