Ohladilo se bo, zapadlo bo nekaj snega

Naslednji teden se obetajo sveža jutra.
Fotografija: Meja sneženja naj bi se spustila do 500 metrov nadmorske višine. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Meja sneženja naj bi se spustila do 500 metrov nadmorske višine. FOTO: Jure Eržen, Delo

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sprva bo občasno rahlo deževalo na zahodu, sredi dneva pa na severovzhodu, dež se bo popoldne in zvečer širil proti zahodu. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zvečer zmerna burja. Temperature bodo sredi dneva od 11 do 17 stopinj Celzija, popoldne pa se bo od severovzhoda hladilo, napoveduje agencija za okolje (Arso).

Ponoči bodo padavine ponehale, najkasneje na Gorenjskem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija. V soboto bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne pa se bodo od zahoda razširile padavine, ki ne bodo dosegle Prekmurja in dela Štajerske. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 800 metri. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa predvsem sredi dneva in popoldne severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, v Gornjesavski dolini okoli 4, na Primorskem do okoli 14 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Veter bo v nedeljo čez dan oslabel in v noči na ponedeljek ponehal. Od ponedeljka do četrtka kaže na sončno in postopno spet toplejše vreme, le jutra bodo sprva še razmeroma sveža. V noči na petek pričakujemo nekaj padavin in ohladitev, ki bo vztrajala tudi ob koncu tedna, še pravijo pri Arsu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije