Oglasili so se starši Andreja Šiška: Sramota za našo državo

Po hišni preiskavi so kriminalisti odpeljali samooklicanega poveljnika Štajerske varde.
Fotografija: Šiško in varda. FOTO: Slovenka TV
Odpri galerijo
Šiško in varda. FOTO: Slovenka TV

MARIBOR – Kriminalisti so po opravljeni hišni preiskavi s seboj (najverjetneje v pripor) odpeljali predsednika zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija Andreja Šiška. Drugi pridržani, po neuradnih navedbah z območja Murske Sobote, pa naj bi bil znova na prostosti.

Šiškovi starši nad dogajanjem niso presenečeni. »Andrej je že sam rekel, da če policisti ne bodo prišli k njemu, bo šel on k njim,« sta povedala oče in mati novinarjem pred njegovo stanovanjsko hišo v mariborski mestni četrti Tezno. Po njunih besedah so kriminalisti iskali orožje, a ga niso našli. Našli naj bi le nekaj nabojev.
 

»Domoljub od pete do glave«

»Sramota za našo državo, da človeka, ki je resnično domoljub od pete do glave, pozna našo zgodovino bolj kot jaz, ki sem včasih bila v prosveti, preganja, medtem ko nekateri drugi lahko počnejo vse. Andrej je sam povedal, da zakaj bi sam spoštoval zakone, če jih tisti, ki jih ustvarjajo, ne spoštujejo,« je dejala njegova mati.

Več o današnjih hišnih preiskavah in priprtju dveh oseb naj bi bilo znano na novinarski konferenci Generalne policijske uprave (GPU) in Policijske uprave (PU) Maribor, ki je napovedana za 13. uro.

...
...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije