BREZ RAZPRAVE

Odločitev je padla: 20 novih poslancev dobi službena stanovanja

Dvajset poslancev v novem sklicu državnega zbora bo dobilo službena stanovanja.
Fotografija: Primer poslanskega stanovanja. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Primer poslanskega stanovanja. FOTO: Mediaspeed

LJUBLJANA – Parlamentarna mandatno-volilna komisija je odločila o dodelitvi službenih stanovanj 20 poslankam in poslancem, ki so zanje podali vloge.


Predlog, ki ga je pripravila delovna skupina, je sprejela brez razprave.  

Trije ob poslanskem mandatu še z dodatno dejavnostjo

Komisija je obravnavala tudi obvestila treh poslancev o opravljanju dodatne dejavnosti. To bodo opravljali poslanci Jurij Lep (Desus), Andreja Zabret (LMŠ) in Andrej Rajh (SAB).

Zakon določa, da lahko opravljajo dodatno dejavnost, vendar največ v obsegu, ki ne presega petine polnega delovnega časa, potrebnega ali določenega za redno opravljanje dejavnosti, če gre za opravljanje zahtevnejših strokovnih, znanstvenih, pedagoških ali raziskovalnih del.

Lep bo tako kot dodatno petinsko delo opravljal zahtevnejše strokovno in pedagoško delo s področja izobraževanja učencev, dijakov in študentov lesne stroke. Zabretova bo opravljala zahtevnejše strokovno delo članice komisije za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije pri Državnem izpitnem centru. Rajh pa bo ob poslanskem delu ohranil še zahtevnejše strokovno in znanstveno delo, in sicer ocenjevanje raziskovalnih, razvojnih in demonstracijskih projektov.

Zavrnili eno poslanko iz prejšnjega sklica

Komisija je obravnavala tudi ugovor poslanke SMC v prejšnjem sklicu Irene Grošelj Košnik na zavrnilno odločbo o prejemanju nadomestila plače po prenehanju poslanske funkcije. Komisija je z večino glasov članov – proti sta bila dva – njen ugovor zavrnila in tako potrdila odločbo, s katero ji pravica do nadomestila ni bila priznana.


Za zaprtimi vrati je mandatno-volilna komisija nato obravnavala še obvestilo oddelka za kazensko sodstvo in prekrške Višjega sodišča v Celju o kazenskem postopku proti poslancu Francu Roscu (SDS). V stranki so pojasnili, da se Rosec na imuniteto ne bo skliceval. Kot je zapisano v poročilu po seji mandatno-volilne komisije, gre za pritožbeno zadevo na sodbo, s katero je bil poslanec na prvi stopnji oproščen storitve sedmih kaznivih dejanj šikaniranja na delovnem mestu. Komisija mu imunitete ni priznala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije