NAVAL NA SLOVENIJO

VIDEO: Janša objavil šokantni posnetek iz notranjskih gozdov

»V četrtek je sprejela načrt za privabljanje migrantov. Dan kasneje so prišli trumoma.«
Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

ŠEMBIJE – Policisti so v petek popoldne pri Šembijah odkrili več manjših taborov v gozdu, v katerih je bila večja skupina prebežnikov, ki so se razbežali. Policisti so takoj prijeli dve osebi, popoldne, zvečer in ponoči pa še več skupin (skupaj kar 122 ljudi!), so sporočili iz PU Koper.

Po odkritju tabora v gozdu je na teren odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa. Proti hribu Vrh so opazili skupino okoli 50 oseb, ki so bežale. V iskanje so se zato vključile dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter.

Obravnava vseh pa še ni zaključena

Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti Podstenjšku, nadaljevali pa so pot proti Merečam. Največ so jih prijeli na območju med Ratečevim Brdom in Kilovčami. Skupaj so prijeli torej 122 oseb, obravnava vseh pa še ni zaključena. Obravnavali so 94 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša, večino jih bodo danes vrnili na Hrvaško. Najmanj pet tujcev je mladoletnih, te so odpeljali v azilni dom.



Policisti danes nadaljujejo iskanje, saj domnevajo, da je bilo vseh migrantov okoli 200.

Oglasil se je Janša

»V četrtek je vlada Republike Slovenije sprejela načrt za privabljanje migrantov. Dan kasneje so prišli trumoma,« pa je na twitterju zapisal prvak največje koalicijske stranke Janez Janša in obiavil posnetek, ki po vsej verjetnosti razkriva, kaj se je dogajalo sredi notranjskih gozdov.



 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije