Predstavitvena informacija

Vas navdušuje avtomoto? V Celje se vrača trojček bienalnih sejmov!

Tudi letos bo pomlad na Celjski sejem pripeljala zadnje trende iz avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma, gospodarskih vozil in logističnih rešitev ter nekaj poslastic iz sveta motociklizma.
Fotografija: Bogato sejemsko pomlad Celjski sejem zaključuje s sejemskim trojčkom. FOTO: Celjski sejem
Odpri galerijo
Bogato sejemsko pomlad Celjski sejem zaključuje s sejemskim trojčkom. FOTO: Celjski sejem


Med 9. in 12. majem se po letu premora vrača bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika in Moto boom. Sejmi so ena redkih priložnosti, da se strokovna javnost ter seveda drugi obiskovalci in ljubitelji jeklenih konjičkov spoznajo z zadnjimi novostmi in aktualnimi temami.

»Čez štirinajst dni zaključujemo letošnjo zelo bogato sejemsko pomlad s sejemskim trojčkom Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom. Letos smo prvič izvedli sejem Agritech, ki je dosegel odličen obisk. Marčni sejmi in Mednarodni industrijski sejem pa so močno presegli obisk, zadnji za kar 30 %. Upamo, da se bo trend nadaljeval s prihajajočim sejemskim trojčkom,« je na današnji novinarski konferenci povedal izvršni direktor Celjskega sejma, d. d., mag. Robert Otorepec

Sejmi s področja avtomobilizma, motociklizma, prevozništva in logistike na celjsko sejmišče prinašajo zadnje trende in novosti. Z velikim številom uglednih blagovnih znamk, ki jih je letos kar čez 300, edini in največji tovrstni sejem v Sloveniji prinaša nepozabno doživetje za strokovnjake ter tudi druge ljubitelje vozil in dodatne opreme. 



Na 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektronika, avtomobilski rezervni deli, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetika, ročno in specialno orodje, diagnostika, kompresorji in druga dodatna oprema.

Na 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za delavnice. FOTO: Celjski sejem
Na 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za delavnice. FOTO: Celjski sejem

11. sejem Gospodarskih vozil in logistike bo postregel s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem, kar spada zraven; od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve. Na sejmu bodo predstavljene tudi logistične rešitve; storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve … Obiskovalci bodo lahko letos prvič sami preizkusili Manov dostavnik.

11. sejem Gospodarskih vozil in logistike bo postregel z razvnovrstnim naborom vozil<strong>. </strong>FOTO: Celjski sejem
11. sejem Gospodarskih vozil in logistike bo postregel z razvnovrstnim naborom vozilFOTO: Celjski sejem

Manjkalo ne bo niti trendov in novosti za ljubitelje motociklizma. Na 13. sejmu Moto boom si bodo lahko ogledali motorna kolesa in motocikle, enduro motorna kolesa, skuterje, štirikolesnike, našli vso motoristično opremo in vse, kar spada k motociklizmu.

Na 13. sejmu Moto boom boste našli vse, kar spada k motociklizmu. FOTO: Celjski sejem
Na 13. sejmu Moto boom boste našli vse, kar spada k motociklizmu. FOTO: Celjski sejem

Strokovna svetovanja, atraktivne demonstracije in aktualni posveti
OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bosta prvi sejemski dan obravnavala aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov. V ta namen pripravljajo strokovni posvet, na katerem bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge. 

Peter Mirt, podpredsednik Sekcije za promet pri OZS, je na novinarski konferenci predstavil še druge anomalije, s katerimi se spopadajo prevozniki: »Ena večjih težav, s katerimi se spopada tovorni promet, je problematika lokalnega prometa, kjer so omejitve že na vsaki cesti. Zapiranje cest za tovornjake prinaša daljšo pot, z vsakim obvozom pa nastanejo večji stroški.« Pereči problemi, o katerih je še spregovoril Mirt, so nelojalna konkurenca, določanje lastne cene prevoza in enormne kazni, ki pestijo prevoznike.



Na sejmu se bo predstavila tudi Sekcija avtoserviserjev pri OZS. »Sekcija avtoserviserjev je sodelovala na vseh dosedanjih 21 sejmih Avto in vzdrževanje ter poskrbela za predstavitev stroke, izobraževanja in promocijo. Tudi letos bo razstavljala in predajala informacije z del avtoserviserjev, pripravljamo pa tudi več dogodkov,« pojasni Miran Andrejek, predsednik Sekcije avtoserviserjev pri OZS. Eden izmed takšnih celodnevnih dogodkov je tudi Dan avtovlek, na katerem bodo predstavili pravila, ki jih je treba upoštevati, pojasnili, kako se avtovleka razlikuje od prevoza blaga, kakšne so obveznosti avtovleke ter kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče. Ob pomoči gasilcev, policije in različnih ministrstev pa bodo poskrbeli za praktični prikaz.

Na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bodo predstavili in praktično prikazali poklice avtoserviserja, avtokaroserista, avtoservisnega tehnika in logističnega tehnika. Predstavljene bodo sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovni procesi dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzivi, ki jih prinašajo električna vozila. Opisana bo tudi izobraževalna shema za področje logistike oz. prometa. 

Leteči štirikolesniki in drugo pestro obsejemsko dogajanje
Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo namreč potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. »Njegov zadnji nastop v Sloveniji je bil natanko pred petimi leti ravno na našem sejmišču,« je povedala Renata Košenina in opomnila, kako težaven je ta trik: »Poleg njega salto nazaj na štirikolesniku izvajata le še dva Američana. Vendar tokrat za tovrstni spektakel ne bo treba v tujino, temveč na celjsko sejmišče.« Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto. 

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije