POHOD

Od cerkvice do cerkvice

V nedeljo, 2. junija, že 23. vabijo na Polšnik, tokrat po čisto malo spremenjeni poti, vendar s čudovitimi razgledi, čisto naravo, v mir in tudi dobro družbo, pravijo organizatorji prav posebnega pohoda.
Fotografija: Zemljevid na Polšniku. FOTO: Primož Hieng
Odpri galerijo
Zemljevid na Polšniku. FOTO: Primož Hieng

Polšničani za ljubitelje hoje pripravljajo pohod Od cerkvice do cerkvice, kar kaže, da je na območju Polšnika kar več tovrstnih objektov. Začelo se bo ob 9. uri pri župnišču na Polšniku z jutranjo pogostitvijo s kavo ali čajem ter domačimi dobrotami. V pozdrav bodo zapeli domači pevci in pevke: Moški pevski zbor Polšnik ter Ljudske pevke in godci. Udeleženci se bodo začeli zbirati od 8.30 do 9.00.

Kapelica z domnevno zdravilno vodo. FOTO: Primož Hieng
Kapelica z domnevno zdravilno vodo. FOTO: Primož Hieng
Prva točka je na Ostrežu, do koder je približno uro hoda. Predlagajo, da izberete pot po vznožju, ki je sicer daljša, vendar planinska, lepa in z razgledi. V cerkvici sv. Katarine na vrhu vas bodo pričakali Sejmarji z orgličarjem Marjanom Urbanijo, ki so člani KD Mihaelov sejem. Pot do Stranskega vrha bo potekala po obrobju travnikov in gozdov ter po gozdni cesti. Na travniški planoti z razgledom na Kum bodo zaplesali folkloristi KD Svoboda iz Mengša.

Potem se boste spustili v dolinico do potočka in se spet povzpeli na Glinjek (po gozdu) do cerkvice, kjer bo ob 13. uri sveta maša v naravi. Maševal bo Marko Košir, prepeval pa Župnijski pevski zbor sv. Mihaela Mengeš. Po 10-minutnem spustu do Koprivnika, kjer stoji lovska koča, bodo prispeli na zaključno prireditev pod šotor, kjer bodo postregli s kosilom in dobro družbo Harmonikarskega orkestra Klub Stopar. Podelili bodo lepe nagrade tistim, ki se bodo prijavili ob startu, ne bo manjkalo plesa in dobre volje.
Poti so lepo označene. FOTO: Primož Hieng
Poti so lepo označene. FOTO: Primož Hieng

Prijavnina za odrasle je 8 evrov, za otroke 4, vključeni pa so jutranja kava ali čaj, domače dobrote, kosilo, obesek in pohodniški kartonček. En evro od prijavnine bodo namenili Turističnemu društvu Polšnik za promocijo kraja. »Veseli bomo vseh prijavljenih in jih bomo vključili v žrebanje lepih nagrad,« še sporočajo. Dodajajo še: »Pot je dolga 12 kilometrov in je primerna za vse generacije. Priporočamo le dobro obutev.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije