MINISTER IN NOVINARKA

Obračun na Pop TV, o katerem vsi govorijo: v glavni vlogi Petra Kerčmar in Aleš Hojs

Promocijski sprehod po Črnomlju je postal res slaba promocija vodilnih v državi.
Fotografija: Petra Kerčmar. FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
Petra Kerčmar. FOTO: Igor Modic

Javnost je včerajšnji sprehod predsednika države Boruta Pahorja z večjo skupino, v kateri sta bila tudi ministra Matej Tonin in Aleš Hojs, po Črnomlju gledala z odprtimi usti in zgrožena ugotavljala, da zanje očitno ne veljajo ista pravila kot za navadne državljane (denimo ustrezna razdalja med ljudmi).

V informativni oddaji Pop TV so gostili ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, voditeljica Petra Kerčmar pa ga je vprašala, kaj oblast sporoča Slovenkam in Slovencem. Minister na vprašanje ni odgovoril, je pa dejal: »Škoda, da niste posneli sami sebe. Škoda, ker niste posneli svojih kamermanov, svojih poročevalcev, ki so ravno tako stali drug ob drugem. Iskati dlako v jajcu ob nekem obisku, kjer smo želeli javnosti predstavljati, kako pomembno je delo policije in vojske, pri tem pa ne pomesti pred lastnim pragom, pa se mi zdi neprimerno.«

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Aleš Hojs, minister za notranje zadeve. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Kerčmarjeva mu je odgovorila, da so oni pač visoki funkcionarji, on pa je dodal: »Gospa Petra Kerčmar, če mi boste dovolili, bom povedal, če mi boste pa za vsako skočili v besedo, bom pa težko povedal.« Nato je dobil prosto pot in končno pojasnil, da so bili morda preblizu drug drugemu in da je bila razdalja med njimi samo 0,8 in ne 1,5 metra. »Ampak stali smo zunaj, na svežem zraku in resnici na ljubo nihče v tistem trenutku ni pomislil na to, da boste novinarji problematizirali, česar po moji oceni ni treba problematizirati.« Napovedal je, da bodo to popravili.

Posnetek pogovora je postal na spletu že uspešnica. Nekateri Hojsa podpirajo, drugi pa pišejo, da je prav on zgled, kako se ne sme nastopati v javnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije