RAZGLASITEV EPIDEMIJE NEIZBEŽNA?

Ob vse bolj skrb vzbujajočem stanju bo državljane nagovoril Janša, oglasil se je tudi Gantar

Gantar poudarja, da bodo naslednji dnevi odločilni.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po podatkih, ki jih je dopoldne objavila vlada, se v bolnišnicah zdravi 265 oseb, intenzivno nego potrebuje 49 bolnikov. Iz bolnišnice so sicer odpustili 12 oseb, štiri osebe s covidom 19 pa so umrle. Skupaj je tako pri nas do zdaj umrlo 188 ljudi s covidom 19.
 
Preberite tudi: Do razglasitve epidemije le še vprašanje ur, Kacin sporočil nove številke

Razmere bo danes zvečer pretresal del vlade s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Predsednik vlade Janez Janša bo še pred začetkom posveta pripravil video nagovor državljanom, ki bo javnosti posredovan najkasneje do 18.30, je za STA povedal Kacin. Že v soboto pa je Kacin pojasnil, da bodo na današnjem sestanku pregledali trenutno stanje in opravili razmislek o tem, katere ukrepe, če sploh katere, bi bilo treba uvesti in kdaj.

Gantar: Odločilni bodo dnevi, ki so pred nami

»Prihajajoči dnevi bodo odločilni za naše soočenje z virusom. Ukrepi, ki jih uvajamo, so nujni za zaščito najšibkejših in normalno delovanje javnega zdravstvenega sistema. Z majhnimi odrekanji lahko naredimo ogromno. Maske, higiena rok in kašlja, držanje distance. Hvala, kda pomagate!« je popoldne na twitterju zapisal minister za zdravje Tomaž Gantar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije