ZADNJE SVARILO

Beovićeva: Rdeči fazi se ne bomo izognili

Ob 411 primerih minister za zdravje Gantar svari, da le malo manjka do sprejema omejitev, kot so bile spomladi.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

V soboto so ob 2956 opravljenih testih potrdili rekordnih 411 okužb z novim koronavirusom. Kot smo že poročali, je bil delež pozitivnih testov največji doslej, in sicer 13,9-odstoten. Ob teh podatkih se je oglasil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.


Tako je zapisal Gantar: »Število okuženih narašča, imamo rekordni delež pozitivnih testov, le malo manjka do sprejema omejitev, s katerimi smo spomladi izboljšali razmere. Izogibajmo se nenujnim kontaktom, nosimo maske, razkužujmo roke. Varujmo sebe in svoje bližnje, bodimo odgovorni. Skupaj nam lahko uspe!«


Preberite še: Kacin: Potrjenih je 411 primerov, epidemiologi ne zmorejo več

Odkrili naj bi, zakaj se virus tako hitro širi
 

Rdeči fazi se ne bomo izognili


Medtem pa je vodja strokovne skupine za covid 19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović za TV Slovenija dejala, da se razmere stopnjujejo. Razlog pa vidi tudi v začetku študijskega leta na univerzah.

FOTO: Jure Eržen, Delo
FOTO: Jure Eržen, Delo

»Mislim, da se ne bomo izognili rdeči fazi. Tudi če danes sprejmemo zadnje ukrepe oranžne faze, se bo krivulja še nekaj časa vzpenjala, preden bodo ti ukrepi prijeli,« je povedala epidemiologinja.

Glede razglasitve epidemije pa je Beovićeva še povedala, da bo treba razmisliti, kaj si v državi res želimo ohraniti ves čas, čemu pa se lahko za kratek čas, verjetno bi zadostovalo za dve inkubacijski dobi, torej štiri tedne, odrečemo.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije