JOKAJOČE

»O joj, Bandelli.« To ti sporoča bivši minister

Čustveni izpad nekdanjega ministra ...
Fotografija: Marko Bandelli je bil zelo čustven. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Marko Bandelli je bil zelo čustven. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – »O joj, Bandelli, vsi, ki smo kdaj bili ministri, vemo, da otroke ministrske zadeve zanimajo manj kot lanski sneg in so veseli, ko nehaš biti, ker si več doma,« se je na besede sedaj že nekdanjega kohezijskega ministra Marka Bandellija na twitterju odzval prav tako nekdanji minister Matej Lahovnik, ki je leta 2014 ter nato med letoma 2008 in 2010 vodil ministrstvo za gospodarstvo.

Bandelli se je namreč pred sejo izvršnega odbora SAB zelo čustveno odzval na vprašanja zbranih novinarjev, ali bo upošteval poziv premierja Marjana Šarca in odstopil. »Ali niste dovolj očrnili moje družine, mojih otrok in mene? Zakaj pa? Za en stavek, za katerega sem se petnajstkrat opravičil! Ali je bil to cilj vas novinarjev? Nisem si tega zaslužil.« Dejal je tudi, da ni bil več kot dvakrat oglobljen v svojem življenju. »Moji otroci doma jočejo,« je še pristavil.

Kot so kasneje sporočili iz SAB, je Bandelli zaradi razkritega elektronskega sporočila, v katerem je žugal županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu, odstopil. Bratuškova je ob tem poudarila, da se je Bandelli večkrat opravičil in da pričakuje od Šarca podobne kriterije tudi za druge funkcionarje.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije