SPREMEMBA

Morate k zdravniku? Nič več na Metelkovo, zdaj na urgenco

Odslej dežurne službe za odrasle v Ljubljani ne bo več v zdravstvenem domu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Wavebreakmedia, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Wavebreakmedia, Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Sobotna dežurna služba za odrasle se s soboto, 1. decembrom 2018, seli iz ZD Ljubljana Center na Metelkovi ulici na Bohoričevo ulico 4 (doslej so nujno pomoč nudili na obeh lokacijah) v enoto Splošne nujne medicinske pomoči (SNMP) ZD Ljubljana. Torej na isto lokacijo, kjer je ljubljanska urgenca UKC Ljubljana (Bohoričeva ulica 22a).  

Dežurna služba je namenjena izvajanju nujne medicinske pomoči, so zapisali na svoji spletni strani ter dodali: »Nujna medicinska pomoč pomeni izvajanje nujnih ukrepov zdravnika in njegove ekipe pri osebi, ki je zaradi bolezni ali poškodbe neposredno življenjsko ogrožena oziroma pri kateri bi glede na bolezenske znake v kratkem času lahko prišlo do takšne ogroženosti. Če storitve niso nujne, so po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja samoplačniške. V času dežurstva oziroma v urgentni ambulanti pacienti ne morejo dobiti napotnic za naročene preglede in recepte za zdravila, ki jih redno jemljejo, temveč te storitve pravočasno uredijo pri osebnem zdravniku.«

Spomnimo, ob delavnikih med 7. in 19. uro vas bo sprejel osebni zdravnik, v njegovi odsotnosti pa nadomestni (sprejemni) zdravnik. Ob vikendih, praznikih ter ponoči se obrnite na nujno medicinsko pomoč oziroma odpravite v urgentni center. A če bo tam zdravnik presodil, da vaša težava ni nujna, boste zanjo morali v roku osmih dni plačati račun.
 

Podpis, da boste plačali

​Ob obisku nujne medicinske pomoči ali urgence vam bodo dali v podpis obrazec, s katerim se boste strinjali z možnostjo, da ste v nenujnih primerih obravnavani kot samoplačniki.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije