SPOLNA ZLORABA

Novomeški hodža zdravi s seksom!

Objavljeno 06. oktober 2018 12.37 | Posodobljeno 06. oktober 2018 12.38 | Piše: Gordana Stojiljković

Izpoved ženske, ki se je v hudi stiski obrnila na hodžo Midhata Mujkića, ta pa naj bi jo spolno zlorabil. Odpravil nas je z besedami, naj te ženske povprašamo po njihovem zdravju.

Midhat Mujkić, stari hodža, je pet let volontersko maševal v Novem mestu, dokler ni prišel novi.
NOVO MESTO – Najprej je vzel njene osebne podatke, družinsko anamnezo, vse si je temeljito zabeležil. Potem je na podlagi teh podatkov v Koranu razbral, da je pod vplivom hudiča, ki ji preprečuje uspeh, ljubezen in zdravje v življenju. Še dobro, da je prišla k njemu, ker bo on to magijo s pomočjo božjih besed odstranil, ji je dejal. Zaupala mu je. Povedal ji je še, da potrebuje talisman, ki jo bo trajno ščitil pred negativnostjo in ji pomagal, da zaživi ljubezni polno življenje. Listič, na katerega je nekaj zapisal, je položil na njene prsi. Zraven je ves čas po arabsko molil. Nato ji je dejal, da čuti, da negativna energija poteka iz hrbtenice v jajčnik, pri čemer jo je, izvemo, vprašal, ali ji je prvič, ko je bila pri njem, segel s prstom v vagino. Presenečena je rekla, da ne. No, to je tokrat po njenih besedah storil, nato pa s sluzjo iz nožnice pomazal 17. besedo na neki strani v Koranu. Štel je do 17. A ni ostalo pri tem. Če hoče, da bo res srečna in se reši stiske, bi morala pogoltniti njegovo spermo, nam je povedala sogovornica, ker da bosta prek sperme, ki jo bo sprejela vase, povezana z Božjo knjigo, zato bo vedno zaščitena, kajti Božja knjiga je ves čas z njim. Pri tem je poudaril, naj se zaveda, koliko zaupanja ima on vanjo, ko ji takole daje svoje telo. Končalo se je tako, da jo je, po njenem pripovedovanju, prepričal, da mora vanjo prodreti, saj bosta na ta način združila moško in žensko energijo, ki ji bo pomagala, da se reši težav oziroma magije.

Z roko pod hlače

»Izkušnja, ki sem jo doživela pri hodži v Novem mestu, me je življenjsko zaznamovala. Najprej sva se pogovarjala o težavah, zaradi katerih sem prišla, nato je na podlagi pridobljenih podatkov sestavil talisman, ki naj bi ga nosila v stiku s kožo in ga, bog ne daj, pokazala drugim. Sledila je, kot on pravi, terapija, s katero me bo očistil negativnih energij in z njo tudi preprečil, da se mi kar koli slabega približa. Legla sem na mizo in začelo se je sprva nedolžno dotikanje in izgovarjanje čudnih besed. Nato se me je med vračanjem po nogi proti trebuhu dotaknil po mednožju. Bila sem tiho in sem mislila, da je bilo naključno, ker je vmes bral Koran. Nato se je to še enkrat ponovilo in sem se takoj predramila, pa me je hitel miriti, da je glavni izvor med mojimi nogami in naj se sprostim ter prepustim njegovim dotikom. Naslednja poteza je bila, da je hotel z roko seči pod moje hlače, takrat sem ga odločno ustavila, vstala in mu par krepkih napeljala. Vmes me je zmerjal, govoril, da z menoj itak ne bo nič bolje, in podobno. Pobrala sem svoje stvari in odšla. Pozneje sem od par prijateljic izvedela, da se jim je zgodilo enako ali pa še huje. Bile so prestrašene in kljub mojim prošnjam, da ga ovadimo, niso bile za. Veliko se jih je balo javno izpostaviti, veliko jih hodi k njemu brez vedenja partnerjev, in to on tudi izkorišča – prisilno molčečnost,« je ena od uporabnic foruma medover.net zapisala že leta 2012.

image
Midhat Mujkić ima svetovalno podjetje na naslovu, kjer tudi biva. FOTO: Marko Feist

»Raje se ubijem, kot da za to izve moja družina«

»Imela sem težave, on je bil moja zadnja rešilna bilka, bila sem brez službe, slabega zdravja, težave s partnerjevim alkoholizmom, vse je šlo narobe. V hudi stiski sem se obrnila na hodžo Midhata Mujkića iz Novega mesta. Enkrat sem že bila pri njem in takrat sem se nekaj časa počutila bolje. Tega, kar sem doživela v drugo, pa ne bi privoščila niti najhujšemu sovražniku. Bilo je čudno, a nisem zmogla besede ne, naredila sem tako, kot je rekel. Tako me je sram,« nam zaupa ženska srednjih let. Čuti, da je izkoristil njeno stisko in da to, kar je storil, zagotovo ne spada med zdravilne terapije, a da bi preprečila še katero spolno zlorabo, mora spregovoriti o nečem, česar ni zaupala še nikomur. Da bi prijavila policiji, ji ne pade na pamet: »Če za tole izve moja družina, se takoj ubijem,« pojasni svoj molk. A nekdo ga mora ustaviti, razmišlja, saj je slišala, da to ni bilo prvič, da je Mujkić šel že nekajkrat čez mejo dopustnega. Podobno izkušnjo nam je zaupala tudi ženska s povsem drugega konca Slovenije, precej zgovorni pa so tudi zapisi na raznih forumih. Nekatere stranke imajo z njim pozitivne izkušnje, nekatere pa opozarjajo, da je odličen psiholog in manipulator, ki zna dobro oceniti, katera ženska je »primerna« in bo tiho in katera ne. Zato svetujejo, naj bodo ženske previdne, ker da gre rad čez mejo, jih otipava, nagovarja k spolnim odnosom.


»Vsaka desakralizacija in profanizacija Svete knjige je nemoralna, nesprejemljiva in zavržno dejanje. V Islamski skupnosti nismo izvajali in ne izvajamo zdravljenja, ki je zasnovano na veri,« nam je odgovoril Mešihat Islamske skupnosti oziroma tajnik Nevzet Porić. Kljub vztrajanju pri dveh vprašanjih, ki nimata nobene zveze z varstvom osebnih podatkov – torej ali je bil član Sveta Islamske skupnosti dva mandata in ali je doniral za gradnjo džamije –, nam iz Islamske skupnosti odgovorov niso posredovali. Glede na molk sklepamo, da te navedbe držijo. Nekdanji član največjega zakonodajnega organa Islamske skupnosti zlorablja ljudi v stiski.

Kar dva mandata član Sveta islamske skupnosti

Sedeminšestdesetletni Midhat Mujkić je širši javnosti znan kot hodža iz Novega mesta. Do leta 2003 je živel in deloval v Medvodah, od takrat pa živi v Smolenji vasi pri Novem mestu, kjer ima na domačem naslovu registrirano podjetje Emerald, Svetovanje za izboljšanje življenja. V svojem podjetju tako pomaga ljudem v stiski, še posebno pa je znan kot duhovnik, ki zna odstraniti črno magijo in uroke, ki naj bi botrovali velikemu številu težav, bolezni, nezadovoljstva. In v tem kaosu, ki se imenuje življenje, mu dela očitno ne zmanjka. Mujkić uroke odklanja s pomočjo Korana in ob uporabi božjih besed. Tudi po izobrazbi naj bi bil duhovnik oziroma imam, vendar nikoli ni bil zaposlen v Islamski skupnosti. V Novem mestu ga poznajo kot »starega hodžo«, saj je med letoma 2003, ko se je preselil v Novo mesto, pa do leta 2008 volontersko maševal ob petkih, nato pa je položaj prevzel mladi imam Adnan Merdanović. Izvedeli smo celo, da je bil kar dva mandata, torej dvakrat po štiri leta, član Sveta Islamske skupnosti, največjega zakonodajnega organa v tej instituciji, in da je velik donator tako za džamijo kot molilnico v Novem mestu. Govorimo o več kot sto tisoč evrih.


Kot nam je sporočil vodja novomeškega tožilstva Srečko Hočevar, ko smo preverjali, ali morda vodijo kakšen postopek zoper Mujkića, je »bila zoper M. M. vložena obtožba zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe«.

Mujkić: Danes je mašni dan

Trditve naših sogovornic smo želeli preveriti tudi pri Mujkiću. Ko smo odtipkali telefonsko številko podjetja, Mujkić prek telefonske tajnice v bosanskem jeziku sporoča, da nekaj časa zaradi bolezni ne bo dosegljiv. Zato smo pridobili tudi njegovo mobilno številko. Najprej je vso krivdo zvalil na bivšo ženo, a ko smo mu predočili, da smo govorili z dvema njegovima »žrtvama«, nam je nonšalantno odvrnil, naj se »pozanimamo o zdravju teh žensk« in da če imajo obtožbe, naj se obrnejo na sodišče. »Danes je mašni dan, nič se ne bom z vami dobil,« nam je odvrnil, odločen, da mu tega dne nihče ne bo pokvaril.
Glede na očitke in najmanj nemoralno ravnanje s Koranom, ki ga Mujkić maže z vaginalno sluzjo, smo se s podrobnimi vprašanji obrnili na Islamsko skupnost, kjer so nas sicer odpravili z izgovorom o varstvu osebnih podatkov in stavkom, »da vaših navedb ne moremo komentirati, saj ne gre za osebo, zaposleno v Skupnosti«. Morda ni odveč tudi pojasnilo, da Mujkić za svoje storitve nima uradnega cenika, saj ljudje dajo, kolikor pač lahko. Nekateri morda deset evrov, drugi pa tudi več kot 100 evrov za en obisk. Kaj pa davki? 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji