821 PACIENTOV V BOLNIŠNICI V SOBOTO

Novo pomanjkanje postelj, UKC širi oddelek, na pomoč vojska

Število bolnikov s koronavirusom v slovenskih bolnišnicah še vedno narašča, zato odpirajo nove oddelke.
Fotografija: Intenzivno terapijo potrebuje veliko ljudi. FOTO: Benoit Tessier, Reuters
Odpri galerijo
Intenzivno terapijo potrebuje veliko ljudi. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kjer zaradi vse več bolnikov s covidom odpirajo nove lokacije za njihovo namestitev, so danes dozdajšnjim mestom dodali klinični oddelek za gastroenterologijo. Ta se je pridružil mestom na infekcijski, ortopedski, stari in novi pediatrični kliniki ter v bolnišnici Petra Držaja.

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je danes povedal, da aktivno pripravljajo tudi nove lokacije, tako da zdaj intenzivno potekajo dela na teh deloviščih. Uspešno pa napredujejo tudi dela tam, kjer pripravljajo več postelj s centralnim nadzorom, tako da bodo lahko tudi v primeru velikih razsežnosti epidemije lahko poskrbeli za bolnike.

Pomoč pri prenosu rentgenske naprave

Slovenski vojski in Slovenskim železnicam se je Poklukar zahvalil, saj so z njihovo pomočjo v soboto v nekaj urah premestili rentgensko napravo iz bolnišnice Role 2 pred infekcijsko kliniko, kjer že potekajo inštalacijska dela. Tako računajo, da bodo že v ponedeljek začeli delati s to rentgensko napravo in omogočili varnejšo obravnavo bolnikov na infekcijski kliniki.

Sobota je bila sicer najbolj črni dan od začetka epidemije, kar 25 ljudi je umrlo.


V Mariboru posebna telefonska številka za svojce

V mariborskem UKC pa so vzpostavili telefonsko številko za informacije svojcem glede bolnikov v covidski enoti za intenzivno terapijo. Kot so sporočili prek twitterja, prosijo svojce, da pošljejo sporočilo na 031 762 896, zaposleni na enoti pa jim bodo vrnili klic.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije