Novo o bonih: neuradno bo prenos možen med naslednjimi družinskimi člani

Točen datum začetka uporabe bonov je še neznan.
Fotografija: Točne informacije bodo znane v uredbi zakona. FOTO: Fizkes Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Točne informacije bodo znane v uredbi zakona. FOTO: Fizkes Getty Images/istockphoto

Bolj ko se bliža začetek poletja, več je vprašanj v zvezi z uporabo in dostopnostjo turističnih bonov. Nekaj odgovorov je že znanih. Bon bo treba v celoti porabiti pri enem ponudniku storitev. Minister Zdravko Počivalšek pa je razkril, kako bo s prenosom bonov med družinskimi člani. Tega predlog zakona za zdaj ne predvideva – to naj bi vlada pozneje urejala v uredbi.

Pojavile so se neuradne informacije, da naj bi bili boni prenosljivi do drugega kolena. To pomeni, da bi babica lahko prenesla bon na vnuka, sestra bi ga lahko posredovala bratu, starši bi lahko prenesli bon na otroke in obratno.  

Preberite tudi: Znano, kakšen turistični bon dobijo tisti, ki bodo letos dopolnili 18 let (VIDEO)


Točnega datuma, ko bo mogoče bon tudi uporabiti, še ni. »Bi prej rekel s 1. julijem, če bi že moral ugibati. Ampak upam, da kakšen dan prej,« je prejšnji teden povedal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. Turistične bone bodo prejeli vsi prebivalci Slovenije, mladoletni v znesku 50 evrov, odrasli pa v znesku 200 evrov. Bone bo mogoče unovčiti do 31. decembra 2020.

Bone bo mogoče uporabiti za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje. Državo bo izdaja turističnih bonov stala 345 milijonov evrov, vlada pa pričakuje, da bodo dopustniki za storitve, ki jih na izbrani lokaciji ne bodo mogli plačati z bonom, porabili dodatnih 172 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije