VSA SE JE TRESLA

Novinarki Jeleni grozil in namigoval na posilstvo

Zaradi groženj novinarki je lastnik transportnega podjetja obsojen na pogojno kazen.
Fotografija: Jelena Aščić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Jelena Aščić. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Prvostopenjsko sodišče je predstavnika podjetja Univerzal logistika Matevža Proja zaradi groženj, ki jih je v telefonskem pogovoru izrekel novinarki RTV Slovenija Jeleni Aščić, obsodilo na mesec dni zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let, piše MMC. Sodba še ni pravnomočna.

Proj je februarja leta 2016 v telefonskem pogovoru novinarki zagrozil, »da bo vsakemu, ki se mu bo približal, odrezal glavo, novinarko pa podrl na tla, in dodal namig na posilstvo. Po presoji sodišča je s tem Jeleni Aščić vzbudil občutek osebne ogroženosti. Proj se je sicer na sodišču zagovarjal, da ga je novinarka z namigovanjem, da goljufa delavce, razžalila. Medtem je Jelena Aščić po besedah MMC na sodišču poudarila, da se je po telefonskem pogovoru zelo prestrašila, saj je na podlagi pogovorov z zaposlenimi pri Univerzal logistiki sklepala, da gre za agresivno osebo, ki utegne grožnje tudi uresničiti.

Da je bila po telefonskem klicu Aščićeva prestrašena in se je tresla, so izpričale tudi njene sodelavke.

Družba Univerzal logistika je sicer zaradi poročanja Aščićeve sprožila tožbo zoper RTV Slovenija (RTVS). V družbi menijo, da je novinarka s poročanjem družbi povzročila tako premoženjsko škodo kot tudi razžalitev dobrega imena in časti. Od RTVS zahtevajo nekaj več kot 51.000 evrov, so zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije