HITLER, JANŠA IN RTV

Novinarka za nacistične plakate obtožuje Janšo, to odgovarja nacionalka.

Vodstvo RTV je sporočilo, da je tako ravnanje novinarjev nedopustno.
Fotografija: Velenje so preplavili plakati z nacističnimi simboli. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Velenje so preplavili plakati z nacističnimi simboli. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – V Velenju so se v preteklih dneh pojavili plakati z nacističnimi simboli, ki so razburili slovensko javnost. Na incident se je na svojem osebnem facebook profilu odzvala novinarka RTV Špela Kožar, ki je za pojav plakatov posredno obtožila Janeza Janšo in njegovo stranko SDS. 



Janša se je na zapis novinarke takoj odzval na twitterju, kjer se je vprašal, ali se bo vodstvo nacionalke odzvalo na njen domnevno sporni zapis. 


Poziv prvaka SDS je očitno kmalu obrodil sadove, saj se je na zapis novinarke kmalu odzvalo vodstvo RTV Slovenija. Na spletni strani so v sporočilu za javnost zapisali, da »novinarji, uredniki in drugi ustvarjalci vsebin s svojim javnim in političnim delovanjem, z dejavnostmi v prostem času, z zasebnimi posli in finančnimi interesi ne smejo zlorabiti položaja v RTV Slovenija, škodovati natančnosti, nepristranskosti in verodostojnosti programov RTV Slovenija, ogrožati ugleda in dobrega imena posameznikov ali celotnega javnega zavoda ter zaupanja poslušalcev in gledalcev v vsebino programov RTV Slovenija«.

RTV: Tako ravnanje je nedopustno

V izjavi je vodstvo izpostavilo, da so se ob pojavu plakatov z nacistično simboliko v Velenju »na družabnem omrežju pojavile objave posameznih zaposlenih na RTV Slovenija, v katerih plakate brez argumentov povezujejo s stranko SDS«. Ob tem je po njihovih besedah hkrati izraženo tudi nespoštovanje do svojih kolegov v informativnem programu TV Slovenija. »To je primer ravnanja, ki ni v čast novinarstvu in zaposlenim na RTV Slovenija,« so še poudarili v vodstvu. Ob tem so vse zaposlene opozorili, da tako ravnanje ni dopustno, ter spomnili, da sporočila sodelavcev RTV Slovenija, ki jih objavljajo na spletnih omrežjih, ne izražajo stališč RTV Slovenija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije